Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες στη Wall Street, λόγω ανησυχιών για το «shutdown» στις ΗΠΑ

Οριακές απώλειες στη Wall Street, λόγω ανησυχιών για το «shutdown» στις ΗΠΑ
Με οριακές απώλειες άνοιξε η Wall Street, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το shutdown στις ΗΠΑ
Με οριακές απώλειες άνοιξε σήμερα (22/01/2018) η Wall Street, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν σχετικά με το τι θα μπορούσε να σημαίνει το κλείσιμο της κυβέρνησης (shutdown) στις ΗΠΑ για τις αγορές.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,22%, στις 26.014,05 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,02% και κινείτο στις 2.809,68 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,04% χαμηλότερα, στις 7.333,72 μονάδες.


Το Σάββατο (20/01), οι ΗΠΑ οδηγήθηκαν σε αναστολή της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών τους για πρώτη φορά από το 2013, μετά την αποτυχία ψήφισης στη Γερουσία νομοσχεδίου για τη χρηματοδότησή τους, εξέλιξη για την οποία ο Λευκός Οίκος κατηγορεί του Δημοκρατικούς.
Το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους ως τις 16 Φεβρουαρίου δεν πέρασε, αφού οι Ρεπουμπλικάνοι, που διαθέτουν 51 έδρες στο σώμα σε σύνολο 100, δεν κατάφεραν να πείσουν τους Δημοκρατικούς για να συγκεντρώσουν τις 60 ψήφους προκειμένου αυτό να υιοθετηθεί.
Σημειώνεται ότι οι Δημοκρατικοί είχαν δηλώσει ότι δεν θα δεχθούν να ψηφίσουν ένα συμβιβαστικό νομοσχέδιο αν δεν προβλέπεται σε αυτό η παράταση του προγράμματος DACA που αφορά τους μετανάστες που έφτασαν στις ΗΠΑ όταν ήταν ανήλικοι και οι οποίοι, σύμφωνα με το εν λόγω πρόγραμμα, μπορούν να εργάζονται και να σπουδάζουν χωρίς να έρχονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της απέλασης.
Ιστορικά, η αγορά είχε δεχτεί πιέσεις μετά από αντίστοιχα «shutdowns», ωστόσο οι κινήσεις αυτές είναι συνήθως βραχυπρόθεσμες.
Ο δείκτης S&P 500 έχει καταγράψει μέση άνοδο 2,1% έναν μήνα μετά από «shutdowns» και έχει κινηθεί σε θετικό έδαφος στο 80% των περιπτώσεων.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τα εταιρικά αποτελέσματα.
Η μετοχή της Halliburton ενισχύεται κατά 3%, καθώς η εταιρεία ανέφερε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Η περίοδος δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων έχει ξεκινήσει αρκετά καλά, καθώς το 68% των εταιρειών που απαρτίζουν τον S&P 500 έχει αναφέρει κέρδη άνω των προσδοκιών και το 85% καλύτερες πωλήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, οριακές μεταβολές καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, παρά το γεγονός ότι σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι το επίπεδο συμμόρφωσης απέναντι στη συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή ανήλθε στο 109% το 2017.
Περί τις 17:00, το αργό υποχωρούσε οριακά, στα 63,3 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο οριακά υψηλότερα, στα 68,6 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης