Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η συνεργασία με τις ΗΠΑ αποτελεί τη μόνη σωστή κατεύθυνση για τις εμπορικές μας σχέσεις

tags :
Κίνα: Η συνεργασία με τις ΗΠΑ αποτελεί τη μόνη σωστή κατεύθυνση για τις εμπορικές μας σχέσεις
Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου χαρακτηρίζει τη συνεργασία ως τη μόνη «σωστή κατεύθυνση» για τις εμπορικές σχέσεις Ουάσινγκτον-Πεκίνου
Κάλεσμα προς τις ΗΠΑ για περαιτέρω συνεργασία απηύθυνε σήμερα (25/1) η Κίνα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας, τονίζοντας ουσιαστικά ότι αποτελεί τη μόνη σωστή κατεύθυνση για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Gao Feng, κατά τη διάρκεια τακτικής εβδομαδιαίας ενημέρωσης, «η συνεργασία αποτελεί τη μόνη σωστή κατεύθυνση για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ», διατυπώνοντας μία θέση που διατηρεί εδώ και καιρό το Πεκίνο, εν μέσω αυξανόμενων τριβών μεταξύ των δύο χωρών.
Μάλιστα, τα σχόλια του Feng έρχονται μόλις λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του συμβούλου οικονομικών του κινέζου προέδρου Xi, Liu He, ο οποίος τάχθηκε κατά του προστατευτισμού και υπέρ της οικονομικής παγκοσμιοποίησης.
Ειδικότερα, ο Liu τόνισε ότι η Κίνα «έχει σταθεί σθεναρά εναντίον κάθε μορφής προστατευτισμού», διευκρινίζοντας μάλιστα ότι «προωθούμε την οικονομική παγκοσμιοποίηση με αποφασιστικές ενέργειες».
Παρά το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε άμεσα στη διοίκηση των ΗΠΑ, τα παραπάνω σχόλια ηγήθηκαν της ομιλίας του, κατά την οποία περιέγραψε τις οικονομικές πολιτικές που αποσκοπούν στην ταχεία ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross, τόνισε ότι η Ουάσινγκτον δεν επιδιώκει την έναρξη εμπορικού πολέμου αλλά προσπαθεί να εξισορροπήσει τον ανταγωνισμό στο παγκόσμιο εμπόριο και να αποτρέψει τον κινεζικό προστατευτισμό, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και η «άμεση απειλή» των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης