Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρία προκαλούν νέες αναταραχές στην περιοχή

ΗΠΑ: Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρία προκαλούν νέες αναταραχές στην περιοχή
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τονίζει ότι οι πολίτες της Αφρίν αναγκάζονται να εγκαταλείψουν ξανά μία περιοχή η οποία ήταν «αρκετά σταθερή»
Στο γεγονός ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στην περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας προκαλούν νέες αναταραχές στην περιοχή αναφέρθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η Άγκυρα επεμβαίνει σε μία περιοχή όπου η κατάσταση ήταν μέχρι στιγμής αρκετά σταθερή.
Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του Υπουργείου, Heather Nauert, τόνισε ότι η Τουρκία πλέον «έχει στρέψει το βλέμμα της μακριά από το Ισλαμικό Κράτος και αυτή τη φορά στρέφεται κατά του PKK», αναφερόμενη στους κούρδους που βρίσκονται στην περιοχή.
Παράλληλα, περιέργραψε τη βορειοδυτική Συρία ως μία «αρκετά σταθερή» περιοχή, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας θα προκαλούσε μία «νέα αναστάτωση».
«Πλέον, οι πολίτες πρέπει να εγκαταλείψουν μία περιοχή η οποία ήταν αρκετά σταθερή», ήταν το σχόλιο της Nauert, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «αναλογιστείται τι έχει περάσει αυτή η χώρα, ενώ γινόμαστα μάρτυρες μίας νέας αναταραχής στη βορειοδυτική Συρία».
Αναφορικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump με τον τούρκο ομόλογό του Tayyip Erdogan, η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ δήλωσε ότι ο Trump παρότρυνε τον Erdogan να επιδείξει προσοχή και να αποφύγει «οποιαδήποτε ενέργεια» που θα μπορούσε να δημιουργήσει κίνδυνο σύγκρουσης μεταξύ τουρκικών και αμερικανικών δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης