Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σλοβενία: «Το ευρώ θα επιβιώσει της κρίσης χρέους»

tags :
Σλοβενία: «Το ευρώ θα επιβιώσει της κρίσης χρέους»
Την πεποίθηση ότι «το ευρώ θα επιβιώσει της κρίσης χρέους» εξέφρασε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Σλοβενίας Μάρκο Κράνιετς, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται, σήμερα, στην εβδομαδιαία έκδοση της σλοβενικής εφημερίδας «Demokracija».
Ο ίδιος διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκπλήρωσε το στόχο της διατήρησης της σταθερότητας των τιμών.
Για τη σλοβενική οικονομία, ο κ. Κράνιετς τόνισε πως πρέπει να μειωθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού και να υλοποιηθούν μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επιδείνωσης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.
Κατά τον ίδιο, η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Σλοβενίας ήταν ένα σοβαρό μήνυμα προς τις αρμόδιες αρχές να υιοθετήσουν μια πολιτική σταθερότητας.
Το έλλειμμα του προϋπολογισμού, πρόσθεσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας αντιστοιχεί περίπου στο 6% του ΑΕΠ.
Τους περασμένους μήνες, οίκοι αξιολόγησης υποβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της Σλοβενίας εξαιτίας πολιτικών και οικονομικών παραγόντων που επηρέαζαν την πορεία της οικονομίας.
Ο κ. Κράνιετς κάλεσε την κυβέρνηση να ενισχύσει την απασχόληση, να μεταρρυθμίσει το σύστημα συνταξιοδότησης, να προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις, να βελτιώσει το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των δημοσίων επιχειρήσεων και να περιορίσει τις αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης