Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Συνελήφθη ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία Navalny σε διαδήλωση κατά του Putin

tags :
Reuters: Συνελήφθη ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία Navalny σε διαδήλωση κατά του Putin
Ο Navalny κάλεσε τους Ρώσους να μποϊκοτάρουν τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου για τις οποίες υποστηρίζει ότι θα είναι εκλογές νοθείας
Υπό κράτηση βρίσκεται για μια ακόμη φορά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία Alexei Navalny μετά τη σύλληψη του από την αστυνομία κι ενώ βρισκόταν σε συγκέντρωση οπαδών του κατά του προέδρου Putin.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο Alexei Navalny είχε προλάβει να αναρτήσει βίντεο με τη σύλληψή του στο twitter λέγοντας ότι «με συλλαμβάνουν. Αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Ελάτε στην οδό Tverskaya. Δεν έρχεστε εδώ για μένα, αλλά για σας και το μέλλον σας».
Είχε προηγηθεί διαδήλωση εκατοντάδων υποστηρικτές του Navalny που συμμετέχουν σήμερα (28/1) στην πανεθνική ημέρα διαμαρτυρίας κατά των αρχών, καλώντας τους ψηφοφόρους να μποϊκοτάρουν τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου για τις οποίες υποστηρίζουν ότι θα είναι εκλογές νοθείας. »Κλέφτες! Έχετε πέντε λεπτά για να φύγετε!», φώναξε, σύμφωνα με τις εικόνες που η ομάδα του αναμετέδωσε απ' ευθείας στο YouTube.
Παρά την αντίσταση που προέβαλαν οι οπαδοί του, ο Navalny οδηγήθηκε δια της βίας σε μια κλούβα από κρανοφόρους αστυνομικούς, οι οποίοι τον έριξαν στο έδαφος.
Ωστόσο, πολλές χιλιάδες Ρώσοι σ' όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του. Σχεδόν 90 άτομα έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με την καταμέτρηση που πραγματοποίησε στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) ο εξειδικευμένος ιστότοπος OVD-Info.
Νωρίτερα σήμερα η αστυνομία είχε εισβάλει στα κεντρικά γραφεία της εκστρατείας του Navalny επικαλούμενη αναφορές για απειλή βόμβας ενώ του έχει απαγορευτεί και η συμμετοχή στις εκλογές του Μαρτίου, που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κερδίσει εύκολα ο απερχόμενος πρόεδρος Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης