Διεθνή

Κύπρος: Τέσσερα 24ωρα πριν το β’γύρο των προεδρικών εκλογών – Σήμερα 31/1 το κρίσιμο το debate Αναστασιάδη – Μαλά

tags :
Κύπρος: Τέσσερα 24ωρα πριν το β’γύρο των προεδρικών εκλογών – Σήμερα 31/1 το κρίσιμο το debate Αναστασιάδη – Μαλά
Οι δύο υποψήφιοι για το προεδρικό αξίωμα θα διασταυρώσουν απόψε στις 20:30 τα ξίφη τους
Καθοριστικό για το αποτέλεσμα του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο την ερχόμενη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου θεωρείται το σημερινό debate μεταξύ του Ν. Αναστασιάδη και του Σταύρου Μαλά, τη στιγμή που η μεταξύ τους διαφορά βάσει των ψήφων του πρώτου γύρου κινείται λίγο πάνω από το 5%.
Τέσσερις ημέρες πριν από το β’ γύρο, οι δύο υποψήφιοι πρόκειται να δώσουν απόψε ίσως την πλέον κρίσιμη «μάχη» για την προεδρία της Κύπρου καθώς η εμφάνιση τους σε αυτήν την τηλεοπτική «μονομαχία» είναι ικανή να βγάλει ακόμα και το νικητή της Κυριακής.
Το debate, το οποίο θα αρχίσει στις 20:30 και θα ολοκληρωθεί στις 22:30, θα μεταδοθεί από το ΡΙΚ, το οποίο θα δώσει σήμα και στα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια.
Ερωτήσεις θα υποβάλουν οι διευθυντές ειδήσεων του ΡΙΚ, του ΑΝΤ1, του TVOne και του Sigma, ενώ τιμής ένεκεν, την συζήτηση θα συντονίζει ο διευθυντής ειδήσεων του Alfa, Γιώργος Τσαλακός.
Οι κανόνες για την συζήτηση συμφωνήθηκαν σε αλλεπάλληλες συσκέψεις των διευθυντών ειδήσεων των πέντε καναλιών και εκπροσώπων των επιτελείων των δύο υποψηφίων.
Σύμφωνα με την διαδικασία, η οποία συμφωνήθηκε με βάση το γαλλικό μοντέλο debate, δεν θα υπάρχει χρονόμετρο για κάθε ερώτηση.
Θα υπάρχει, όμως, χρονόμετρο που θα μετρά τον συνολικό χρόνο κατά τον οποίο θα τοποθετείται ο κάθε υποψήφιος.
Η συζήτηση θα γίνει σε δύο γύρους, ο ένας για το Κυπριακό, την εξωτερική πολιτική και την ενέργεια, και ο δεύτερος για την εσωτερική διακυβέρνηση και την οικονομία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης