Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Οι ΗΠΑ στοχοποιούν τους πολίτες μας που βρίσκονται στο εξωτερικό

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Οι ΗΠΑ στοχοποιούν τους πολίτες μας που βρίσκονται στο εξωτερικό
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες «κυνηγούν» τους πολίτες της χώρας σε όλον τον κόσμο
Ταξιδιωτική προειδοποίηση στους ρώσους πολίτες εξέδωσε σήμερα (2/2) το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ κυνηγούν και συλλαμβάνουν τους πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους πολίτες πως όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό αντιμετωπίζουν σοβαρή απειλή σύλληψης κατόπιν αιτήματος της Ουάσινγκτον, προσθέτοντας ότι οι συλληφθέντες θα μπορούσαν να εκδοδούν στις ΗΠΑ.
«Παρά τις εκκλήσεις μας να βελτιώσουμε τη συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων αμερικανικών και ρωσικών αρχών, οι υπηρεσίες των ΗΠΑ συνεχίζουν ουσιαστικά να κυνηγούν τους ρώσους σε όλον τον κόσμο», ανέφερε μεταξύ άλλων η ταξιδιωτική προειδοποίηση.
«Λαμβάνοντας υπόψην αυτές τις συνθήκες, επιμένουμε οι ρώσοι πολίτες να λαμβάνουν υπόψην προσεκτικά όλους τους κινδύνους όταν προγραμματίζουν ταξίδια στο εξωτερικό», προσθέτει το ρωσικό ΥΠΕΞ, αναφέροντας εν συνεχεία ότι από τις αρχές του 2017, περισσότεροι από δέκα ρώσοι έχουν συλληφθεί σε χώρες του εξωτερικού, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ.
Παράλληλα, το ρωσικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί τους πολίτες της χώρας ότι κατά την έκδοσή τους θα έρθουν αντιμέτωποι με την προκατειλημμένη μεταχείριση του αμερικανικού δικαστικού συστήματος.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει την σχετική ανακοίνωση από την πλευρά της Μόσχας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης