Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω παραγωγής ΗΠΑ - Παραμένει κοντά στα 70 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω παραγωγής ΗΠΑ - Παραμένει κοντά στα 70 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,20% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,67 δολ. ανά βαρέλι
Υπό πιέσεις βρίσκονται οι τιμές του πετρελαίου, μετά την άνοδο που σημείωσαν κατά τις προηγούμενες ώρες, καθώς η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ εξακολουθεί να προκαλεί προβληματισμό στους επενδυτές.
Ειδικότερα, περί τις 2:56 μ.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,45% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 69,34 δολ. ανά βαρέλι, παραμένοντας ωστόσο αρκετά κοντά στη ζώνη των 70 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,20% στα 65,67 δολ. ανά βαρέλι, ενώ κατά τις προηγούμενες ώρες είχε βρεθεί ακόμα και στα 66,13 δολ. ανά βαρέλι.
Η αυξημένη παραγωγή σχιστολιθικού στις πολιτείες του Τέξας και της Βόρειας Ντακότα φαίνεται ότι ασκεί πιέσεις στον μαύρο χρυσό, καθώς οι συνολικές εξαγωγές της χώρας πλησιάζουν τα επίπεδα ρεκόρ των 10,04 εκατ. βαρελιών ημερησίως.
Για τον Νοέμβριο του 2017, οι εξαγωγές των ΗΠΑ διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο στα 1,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ανεβάζοντας τον μέσο όρο του τριμήνου Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου στα 1,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι μόλις 590 χιλ. βαρέλια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η επιστροφή των ΗΠΑ στις εξαγωγές πετρελαίου κατέστησε το αμερικανικό αργό περισσότερο χρήσιμο για την παγκόσμια αγορά, με τους ίδιους να εκτιμούν ότι μακροπρόθεσμα οι επενδυτές ενδέχεται να στρέφονται περισσότερο στο αργό παρά στο Brent.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης