Διεθνή

Ο Trump ανακάλυψε την Αχίλλειο πτέρνα του Kim Jong Un

Ο Trump ανακάλυψε την Αχίλλειο πτέρνα  του Kim Jong Un
Ο Trump ανακάλυψε την Αχίλλειο πτέρνα  του Kim Jong Un
Ο αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump θα συναντηθεί με Βορειοκορεάτες που αυτομόλησαν από το καθεστώς της Πιονγκγιανγκ, δημιουργώντας τεράστιο "πονοκέφαλο" στον Kim Jong Un.
Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Trump έχει προχωρήσει επανειλημμένα σε σκληρές δηλώσεις απειλώντας με πόλεμο τη Βόρεια Κορέα, ωστόσο τώρα η Ουάσιγκτον φαίνεται να έχει βρει την αχίλλειοι πτέρνα του Kim Jong Un, θέτοντας επί τάπητος το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
"Κανένα καθεστώς δεν έχει καταπιέσει τους πολίτες του πιο ή βάναυσα από τη σκληρή δικτατορία στη Βόρεια Κορέα", δήλωσε ο Trump την Τρίτη (1/2).
"Χρειάζεται μόνο να δούμε τον κατεστραμμένο χαρακτήρα του βορειοκορεατικού καθεστώτος για να κατανοήσουμε τη φύση της πυρηνικής απειλής που θα μπορούσε να θέσει για τις ΗΠΑ και στους συμμάχους μας".
Ωστόσο όπως αναφέρουν στρατηγικοί αναλυτές, η πιο ισχυρή στιγμή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αμερικανού προέδρου, δεν προήλθε από τον D. Trump, αλλά από τον Ji Seong Ho, έναν Βορειοκορεάτη που κατάφερε να δραπετεύσει από την Βόρεια Κορέα και γιόρτασε την ελευθερία του και ξεφεύγοντας από την καταπίεση του καθεστώτος της Πιονγκγιανγκ.
"Ξέσπασε σε δάκρυα ανέφερε ο Ji", "ποτέ δεν ένιωσα πιο ευτιχισμένος στη ζωή μου" τόνισε αναφερόμενος στην ημέρα που αυτομόλησε στη Νότια Κορέα.
Αλλά πέρα από την εδραίωση του ηθικού αναστήματος των ΗΠΑ στη βορειοκορεατική κρίση, η  ομιλία του Ji ήταν πολύ πιο σημαντική καθώς τόνισε ότι ο αμερικανός πρόεδρος D. Trump υπερασπίζεται όσους καταπιέζονται από το καθεστώς του Kim, γεγονός που θα μπορούσε να έχει ισχυρό αντίκτυπο στην πολιτική σκηνή της Πιονγκγιάνγκ.
Η ανησυχία του Trump για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έχει νόημα για τον λαό της Βόρειας Κορέας", δήλωσε ο Ji.
"Πιθανώς να αποτελέσει μεγάλη απειλή για το βορειοκορεατικό καθεστώς".

Σε αμφισβήτηση η εξουσία του Kim Jong Un

Σε γραπτή ανακοίνωσή του προς την Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας την Τρίτη, ο πρώην Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) Dennis Blair δήλωσε ότι πληροφορίες από βορειοκορεάτες που αυτομόλησαν θα είναι ο "Κρυπτονίτης" του Kim, ένα όπλο που θα μπορούσε να καταρρεύσει το βίαιο καθεστώς χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός.
Ο Blair υποστήριξε ότι μια πληθώρα πληροφοριών που θα μεταδοθούν μέσω του Διαδικτύου από την Κίνα προς τη Βόρεια Κορέα και ενημερώσουν τους πολίτες της απομονωμένης χώρας θα μπορούσαν να "απομακρύνουν την οικογένεια του Kim από τους πρωταρχικούς πυλώνες υποστήριξή της, τη μυστική αστυνομία, το στρατό και το υπουργείο προπαγάνδας".
Στρατηγικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι το καθεστώς του Kim Jong Un καταφέρνει και επιβιώνει είναι το γεγονός ότι έχει υπό τον έλεγχό της τους πολίτες υπό το καθεστώς φόβου καθώς επιβάλλει φυλάκιση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και θανατικές ποινές για πολίτες που βρίσκονται να έχουν στην κατοχή τους ή να έχουν ενημέρωση από μέσα μαζικής ενημέρωσης εκτός των κρατικών και πλήρως ελεγχόμενων μέσων μαζικής ενημέρωσης της Βορείου Κορέας.
Ωστόσο παρά τις προσπάθειες της Πιονγκγιανγκ ξένα media καταφέρνουν και "εισέρχονται" στη Βόρεια Κορέα.
Η ποπ μουσική και δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της Νότιας Κορέας έχουν γίνει δημοφιλείς μεταξύ της ελίτ της Βόρειας Κορέας, αλλά για να αρχίσει να υπονομεύεται το καθεστώς του Kim, οι σωστές πληροφορίες πρέπει να διοχετευτούν στην απομονωμένη χώρα.
Έτσι όπως αναφέρουν στρατηγικοί αναλυτές η χρησιμοποίηση Βορειοκορεατών που έχουν αυτομολήσει από το σκληρό καθεστώς του Kim, μπορούν να προσφέρουν ένα πολύ σημαντικό όπλο στην φαρέτρα του D. Trump στη διαμάχη του με τον Kim.
Η Βόρεια Κορέα "ταΐζει" τους πολίτες της με προπαγάνδα από τη γέννηση τους.
Διδάσκονται ότι οι ΗΠΑ είναι ο εχθρός, ότι ο Kim Jong Un είναι ο σωτήρας τους και ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένας άλλος τρόπος πέρα από αυτόν που το επιτρέπει το κράτος.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας είναι γεμάτα με ιστορίες πολιτών της χώρας και τα επιτεύγματά τους τα οποία αναγνωρίζονται στο εξωτερικό.
Οι Βόρειοικορεάτες γιορτάζουν την όποια περιορισμένη παγκόσμια αναγνώριση που έχουν είτε οι πολίτες τους είτε η χώρα τους από τη διεθνή κοινότητα.
Όταν Βορειοκορεάτες που έχουν αυτομολήσει επισκέπτονται το Οβάλ Γραφείο, την έδρα της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης στον κόσμο και τον ορκισμένο εχθρό του Kim, πώς αισθάνονται οι πολίτες της Βόρειας Κορέας;
Ο Trump έχει το ταλέντο να δημιουργεί νέα.
Οι Βορειοκορεάτες που αυτομόλησαν και βρίσκονται στο Λευκό Οίκο και ανταλλάσουν χειραψία με έναν πρόεδρο των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο είναι τεράστια νέα για τη Βόρεια Κορέα, αλλά έρχονται σε πλήρη αντιπαράθεση με τις αφηγήσεις του καθεστώτος.
Ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο καλωσορίζει και τιμά τους Βορειοκορεάτες και στέκεται μαζί τους για τα δικαιώματά τους ως άνθρωποι.
Ο Kim Jong Un μπορεί να συγκεντρώσει κάποια άλλη αντι-αμερικανική προπαγάνδα ή να εκδώσει ένα άλλο έγγραφο σχετικά με το πώς οι αναρτήσεις του Trump στο Twitter σημαίνουν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή τιμωρήσει ακόμη περισσότερα το λαό του σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου δεκάδες χιλιάδες ήδη έχουν φυλακιστεί, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι οι πολίτες του ζουν σε καθεστώς φτώχειας την ώρα που η παγκόμια οικονομία αναπτύσσεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης