Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corriere della Sera: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στην Ματσεράτα της Ιταλίας - Ρατσιστικά τα κίνητρα

tags :
Corriere della Sera: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στην Ματσεράτα της Ιταλίας - Ρατσιστικά τα κίνητρα
Ανακοίνωση από το γραφείο του Δημάρχου καλεί τους πολίτες της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι οι πυροβολισμοί συνεχίζονται
(Upd2) Ρατσιστικά φαίνεται ότι ήταν τα κίνητρα του ενόπλου που νωρίς σήμερα (3/2) άνοιξε πυρ κατά περαστικών στην ιταλική πόλη Ματσεράτα.
Όπως διαπιστώθηκε από τις αρχές ο δράστης, ο οποίος και συνελήφθη, πυροβόλησε κατά αφρικανών μεταναστών στο κέντρο της πόλης κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, τραυματίζοντας τέσσερις.
Όπως αναφέρει την ιστοσελίδα της εφημερίδας Corriere della Sera ο ένοπλος πυροβόλησε μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου του εναντίον δύο νεαρών αφρικανών μεταναστών, ενώ στη συνέχεια πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν ακόμη μετανάστη και μια Αφρικανή ενώ λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του δράστη, ο οποίος είναι ιταλός.



Οι πυροβολισμοί σημειώνονται λίγες μόλις μέρες μετά τον εντοπισμό του τεμαχισμένου πτώματος μιας 18χρονης Ιταλίδας μέσα σε δύο βαλίτσες. Σε σχέση με τη δολοφονία της έχει συλληφθεί ένας Νιγηριανός μετανάστης και ιταλικά μέσα ενημέρωσης συνδέουν το σημερινό γεγονός με τη δολοφονία της.
Ο δήμαρχος της πόλης Ματσεράτα, που βρίσκεται 200 χλμ ανατολικά της Ρώμης, έκανε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Μείνετε στα σπίτια σας μέχρι νεωτέρας. Κυκλοφορεί ένας ένοπλος με το αυτοκίνητό του που ανοίγει πυρ στους δρόμους της πόλης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Facebook.

Νωρίτερα το Bankingnews έγραφε:
Τουλάχιστον ένας άνδρας, που επέβαινε σε όχημα, άνοιξε πυρ κατά περαστικών στην πόλη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας.

Σύμφωνα με το BBC ο ένοπλος τραυμάτισε 4 περαστικούς ενώ οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να υπήρξαν και άλλοι ένοπλοι που πυροβολούσαν την ίδια στιγμή από διαφορετικά σημεία κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.
Ανακοίνωση από το γραφείο του Δημάρχου καλεί τους πολίτες της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι οι πυροβολισμοί συνεχίζονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης