Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κλείνει σήμερα 6/2 η κυβερνητική συνεργασία Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών

Γερμανία: Κλείνει σήμερα 6/2 η κυβερνητική συνεργασία Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών
Το σύμφωνο της συνεργασίας του Μεγάλου Συνασπισμού θα πρέπει να εγκριθεί από τα μέλη του SPD
Σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου αναμένεται να κλείσει η συμφωνία της κυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών, η οποία θα αποτελέσει και την τρίτη φορά που τα δύο κόμματα συνεργάζονται στο πλαίσιο της τέταρτης θητείας της Angela Merkel στην καγκελαρία της Γερμανίας.
Πάντως, για να πάρει σάρκα και οστά ο Μεγάλος Συνασπισμός και εφόσον υπογραφεί η σχετική συμφωνία μεταξύ CDU και SPD, θα πρέπει τα 450.000 μέλη των Σοσιαλδημοκρατών να την εγκρίνουν.
Ήδη ο επικεφαλής του SPD, Martin Schulz απευθύνθηκε στα μέλη του SPD επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η νέα κυβέρνηση θα δώσει το πράσινο φως για «περισσότερες επενδύσεις, επενδυτικό προϋπολογισμό για την Ευρωζώνη και για το τέλος της υποχρεωτικής λιτότητας» ενώ εξήγγειλε «περισσότερα κονδύλια για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας».
Σημειώνεται πως η εσωκομματική ψηφοφορία θα αρχίσει στα μέσα Φεβρουαρίου τη στιγμή που το πολιτικό κλίμα για τους Σοσιαλδημοκράτες είναι ιδιαίτερα βαρύ, καθώς πρόσφατη δημοσκόπηση τους φέρνει (όσον αφορά την πρόθεση ψήφου) στο 18%, το οποίο αποτελεί και ιστορικό χαμηλό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης