Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το Μεγάλο Συνασπισμό – Πρόοδος αλλά με αργούς ρυθμούς

Γερμανία: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το Μεγάλο Συνασπισμό – Πρόοδος αλλά με αργούς ρυθμούς
Εργασιακά και Υγεία τα «αγκάθια»
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών και Σοσιαλδημοκρατών για τη συγκρότηση της κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού.
Η αρχική αισιοδοξία ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρώνονταν ήδη από χθες Τρίτη 6/2 και ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν θα χρειαζόταν να συνεχίσουν τις συνομιλίες κατά τη διάρκεια της νύχτας διαψεύστηκαν, καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη 7/2.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, παρά τη σύγκλιση που υπήρξε, τα θέματα Υγείας και τα εργασιακά παραμένουν τα κύρια «αγκάθια» προκειμένου να κλείσει η συμφωνία.
Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, οι δύο πλευρές θέλουν να κλείσουν το συντομότερο δυνατό οι διαπραγματεύσεις.
Αυτό άλλωστε το μήνυμα έστειλε χθες και η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, η οποία υποστήριξε ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να κάνουν επώδυνους συμβιβασμούς.
Σύμφωνα με τη Bild, η διάσταση απόψεων αφορά κυρίως θέματα αγοράς εργασίας, στα οποία το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) διεκδικεί τις μεγαλύτερες δυνατές παραχωρήσεις.
Η εφημερίδα ωστόσο υποστηρίζει ότι το σχέδιο του κυβερνητικού προγράμματος υπάρχει ήδη από χθες και αριθμεί 167 σελίδες, λείπουν ωστόσο οι 14 σελίδες του προοιμίου και κάποια σημεία που βρίσκονται ακόμη υπό διαπραγμάτευση.
Εφόσον τα κόμματα καταλήξουν σε συμφωνία, το κυβερνητικό πρόγραμμα θα πρέπει να τεθεί στην κρίση των μελών του SPD, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η ηγεσία του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης