Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Καταγγελίες ανταρτών κατά Assad για 70 νεκρούς αμάχους από αεροπορικούς βομβαρδισμούς

tags :
Συρία: Καταγγελίες ανταρτών κατά Assad για 70 νεκρούς αμάχους από αεροπορικούς βομβαρδισμούς
Έκκληση του ΟΗΕ να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός σε όλη τη Συρία για έναν μήνα
Το καθεστώς Assad καταγγέλλουν οι αντάρτες της Συρίας για τους 70 νεκρούς αμάχους, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά, που προκάλεσαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της συριακής πολεμικής αεροπορίας κατά ενός θύλακα ανταρτών.
Μία ημέρα μετά τον θάνατο 31 ανθρώπων σε επιδρομές στην Ανατολική Γούτα, τα αεροσκάφη του καθεστώτος έπληξαν χθες Τρίτη 6/2 πολλές κοινότητες σε αυτόν τον θύλακα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 70 άμαχοι να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους 18 παιδιά, και άλλοι περίπου εκατό να τραυματιστούν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επρόκειτο για τις πλέον πολύνεκρες επιδρομές από την έναρξη πριν από έξι εβδομάδες μιας επιχείρησης των δυνάμεων του καθεστώτος στην περιφέρεια της Ανατολικής Γούτας, μιας περιοχής κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό.
Την ίδια στιγμή ο ΟΗΕ κάνει λόγο για επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης και απευθύνει έκκληση να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός για τουλάχιστον έναν μήνα σε όλη τη Συρία.
Σημειώνεται ότι από την αρχή του πολέμου τον Μάρτιο του 2011, εκτιμάται ότι περισσότεροι από 340.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ εκατομμύρια άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και την χώρα τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης