Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω μείωσης αποθεμάτων στις ΗΠΑ - Κέρδη +0,91% για το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω μείωσης αποθεμάτων στις ΗΠΑ - Κέρδη +0,91% για το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,87% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,94 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Τετάρτη (7/2) το πετρέλαιο, μετά την πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, δεχόμενο ώθηση από τη νέα υποχώρηση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,91% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,47 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,87% στα 63,94 δολ. ανά βαρέλι.
Η ανάκαμψη στη Wall Street βοήθησε ώστε ο μαύρος χρυσός να ανακτήσει ορισμένες από τις απώλειες που είχε καταγράψει προηγουμένως, ενώ σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου υποχώρησαν κατά -1,1 εκατ. βαρέλια, στα 418,4 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να υποχωρήσουν περαιτέρω, επικαλούμενοι τόσο τη μειωμένη εποχιακή ζήτηση, όσο και την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ, η οποία πλέον έχει ξεπεράσει τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, η παραγωγή στις ΗΠΑ αναμένεται να διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 10,59 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2018, με την μέση ημερήσια παραγωγή το 2019 να σκαρφαλώνει στα 11,18 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης