Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά ενός μήνα υποχώρησε ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,05% και τα 1.311 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλά ενός μήνα υποχώρησε ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,05% και τα 1.311 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στη συνεδρίαση της Bank of England, καθώς και στα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ
Πτωτικά κινείται σήμερα (8/2) ο χρυσός, λόγω της ενίσχυσης του αμερικανικού δολρίου, με το πολύτιμο μέταλλο να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα.
Ειδικότερα, περί τη 1:00 μ.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,05% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.311 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Ιανουαρίου 2018, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,22% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 109,62 γεν.
Οι προσδοκίες των επενδυτών για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από την πλευρά της Federal Reserve ασκεί πιέσεις στον χρυσό, ευνοώντας παράλληλα στην άνοδο του αμερικανικού νομίσματος.
Πλέον, η προσοχή της αγοράς στρέφεται στη σημερινή συνεδρίαση της Bank of England, όπου οι επενδυτές αναμένεται να αναζητήσουν ενδείξεις αναφορικά με το πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη αύξηση επιτοκίων.
Παράλληλα, στο επίκεντρο παραμένει και η Wall Street, ενώ ιδιαίτερη προσοχή αναμένεται να δοθεί στα στοιχεία που αφορούν τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης