Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για την αγορά ομολόγων

Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για την αγορά ομολόγων
Με έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγές προσήμων άνοιξε η Wall Street
Με έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγές προσήμων άνοιξε σήμερα (08/02/2018) η Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα, αν και παραμένουν επιφυλακτικοί, λόγω των πιέσεων στην αγορά ομολόγων.
Περί τις 16:40, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,4%, στις 24.799 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,1% και κινείται στις 2.679 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,2%, περί τις 7.064 μονάδες.


Το ETF GREK υποχωρεί ελαφρώς, στο 10,8 δολ.
Οι επενδυτές παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων επιστρέφουν σε πολυετή υψηλά, μετά τη συμφωνία στο Κογκρέσο για μια αύξηση των κυβερνητικών δαπανών κατά 300 δισ. δολ.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ διαπραγματεύεται σήμερα γύρω στο 2,87%, πολύ κοντά στο υψηλό 4 ετών του 2,885% που «άγγιξε» τη Δευτέρα (5/2).
Την ίδια ώρα, ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE Volatility Index (VIX) ή δείκτης φόβου σημειώνει πτώση 10%, στις 24 μονάδες.
Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης είχε ξεπεράσει τη Δευτέρα (5/2) τις 50 μονάδες, για πρώτη φορά από το 2015.
Χθες, οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν στο «κόκκινο», με τον Dow Jones να κλείνει με οριακές απώλειες 0,1%, σβήνοντας τα κέρδη που κατέγραφε από νωρίς, καθώς οι μετοχές δέχτηκαν νέες πιέσεις από την επιστροφή των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ σε πολυετή υψηλά.
Εν τω μεταξύ, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ σημείωσαν απροσδόκητη πτώση την περασμένη εβδομάδα, ενισχύοντας τις προσδοκίες για μια ταχύτερη αύξηση των μισθών κατά το τρέχον έτος.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 9.000, στις 221.000 την εβδομάδα έως τις 3 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα (08/02/2018) το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.
Σημειώνεται ότι στα μέσα Ιανουαρίου, οι αιτήσεις για επίδομα είχαν υποχωρήσει στις 216.000, που ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 1973.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των αιτήσεων στις 232.000.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα.
Η μετοχή του Twitter σημειώνει ισχυρή άνοδο άνω του 20%, καθώς το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε τα πρώτα του κέρδη!
Ειδικότερα, το Twitter ανέφερε καθαρά κέρδη 91,1 εκατ. δολ. ή 12 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 167,1 εκατ. δολ. ή 23 σεντς ανά μετοχή, του αντίστοιχου τριμήνου του 2016.
Σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία κέρδισε 19 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 14 σεντς ανά μετοχή.
Η τρέχουσα περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων ήταν μέχρι στιγμής ισχυρή, με το 78% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα να έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με την Thomson Reuters I/B/E/S.
Πέρα από τα εταιρικά αποτελέσματα, οι επενδυτές στρέφουν τα «βλέμματα» στις κεντρικές τράπεζες, οι κινήσεις νομισματικής πολιτικής των οποίων βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής.
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, δήλωσε σήμερα ότι το πρόσφατο sell-off στη χρηματιστηριακή αγορά δεν θα πρέπει να αναγκάσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να αναβάλει τις αυξήσεις των επιτοκίων, τονίζοντας πως οι τρεις αυξήσεις παραμένουν το βασικό σενάριο για το 2018.
Ο ίδιος δήλωσε ότι «βλέπει» χαμηλότερη ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ το 2019 και το 2020, ενώ τόνισε ότι το 2018 θα είναι ένα ισχυρό έτος.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Fed της Μιννεάπολης, Neel Kashkari, δήλωσε πως η αμερικανική οικονομία απέχει ακόμη από μία ουσιαστική ενίσχυση μισθών και πληθωρισμού, ενώ σχετικά με την πρόσφατη φορολογική μεταρρύθμιση, επανέλαβε πως «είναι ακόμη πολύ νωρίς για να συμπεράνουμε αν θα έχει θετικό αντίκτυπο στους μισθούς και το σύνολο της οικονομίας».
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, υπό πιέσεις παραμένει και σήμερα το πετρέλαιο, καθώς η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ αντιστάθμισε τον υψηλό όγκο εισαγωγών από την πλευρά της Κίνας.
Ειδικότερα, περί τις 16:50, το αργό υποχωρεί κατά 0,1%, στα 61,7 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείται κατά 0,5% χαμηλότερα, στα 65,2 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης