Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται οι πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου - «Φλερτάρουν» με τα χαμηλά έτους

Συνεχίζονται οι πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου - «Φλερτάρουν» με τα χαμηλά έτους
Υπό πιέσεις παρέμειναν και σήμερα Πέμπτη (8/2) το πετρέλαιο, καθώς η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ αντιστάθμισε τον υψηλό όγκο εισαγωγών από την πλευρά της Κίνας.
Η τιμή του Brent σημείωσε απώλειες -1,1% και διαμροφώθηκε στα 64,79 δολάρια ανά βαρέλι, όντας κοντά στη χαμηλότερη τιμή του τελευταίου μήνα (64,42 δολάρια).
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση της τάξεως του -1% στα 61,15 δολάρια ανά βαρέλι, παραμένοντας κοντά στα 60,10 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν τη χαμηλότερη τιμή από τις 2 Ιανουαρίου 2018.
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου από την πλευρά της Κίνας ενισχύθηκαν κατά +20% για τον Ιανουάριο του 2018, αγγίζοντας τα 9,57 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 7,94 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Δεκέμβριο του 2017.
Παράλληλα, οι εισαγωγές του Ιανουαρίου άγγιξαν επίπεδα ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 9,17 εκατ. βαρέλια ημερησίως τα οποία είχε εισάγει η Κίνα τον Μάρτιο του 2017.
Ωστόσο, η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ συνέχισε να ασκεί πιέσει στην ενεργειακή αγορά, αγγίζοντας τα 10,25 εκατ. βαρέλια ημερησίως την προηγούμενη εβδομάδα, φθάνοντας πλέον την παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης