Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η πτώση στο πετρέλαιο λόγω αυξημένης παραγωγής ΗΠΑ - Στο -7% πλέον οι εβδομαδιαίες απώλειες

Συνεχίζεται η πτώση στο πετρέλαιο λόγω αυξημένης παραγωγής ΗΠΑ - Στο -7% πλέον οι εβδομαδιαίες απώλειες
Το πετρέλαιο βρίσκεται καθ' οδόν ώστε να καταγράψει τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο του 2017
Πτώση για έκτη συνεχόμενη μέρα καταγράφει σήμερα Παρασκευή (9/2) το πετρέλαιο, παραμένοντας καθ' οδόν ώστε να καταγράψει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειές του κατά τους τελευταίους δέκα μήνες, καθώς η υψηλή παραγωγή των ΗΠΑ εντείνει τους προβληματισμούς για σημαντική άνοδο στα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου.
Ειδικότερα, περί τις 2:25 μ.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,66% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,38 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 20 Δεκεμβρίου του 2017.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,03% στα 60,52 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που αποτελεί τη χαμηλότερη τιμή του από τις 2 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.
Τόσο το Brent όσο και το αργό έχουν σημειώσει πτώση μεγαλύτερη του -9% από υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους, με το πρώτη να καταγράφει εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του -7% και το δεύτερο να υποχωρεί κατά σχεδόν -6% στο τέλος της εβδομάδας.
«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το ράλι που πραγματοποιήθηε στις αρχές του έτους δεν επιβεβαιώθηκε», τονίζει ο αναλυτής της PVM Oil Associates, Stephen Brennock, προσθέτοντας ότι η μεγάλη πτώση στις τιμές έχει αναιρέσει την αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών.
Η εγχώρια παραγωγή στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα σκαρφάλωσε σε επίπεδα ρεκόρ, και συγκεκριμένα στα 10,25 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ η διακοπή λειτουργίας του αγωγού στη Βόρεια Θάλασσα αποδείχθηκε προσωρινή.
Παράλληλα, σημαντικές πιέσεις ασκεί και η απόφαση του Ιράν να αυξήσει την παραγωγή της κατά 700 χιλ. βαρέλια ημερησίως μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, γεγονός που ο Brennock ως «χαστούκι» για τους επενδυτές του πετρελαίου.
Η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ περιπλέκει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την αγορά, ενώ παράλληλα η άνοδος των εξαγωγών της Ουάσινγκτον θέτει επίσης εμπόδι στο μερίδιο αγοράς των μελών του ΟΠΕΚ στην Ασία.
Η πορεία της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ τα τελευταία πέντε χρόνια:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης