Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μαύρη εβδομάδα» για το πετρέλαιο – Πτώση 9,6% για το αργό και 8% για το brend

«Μαύρη εβδομάδα» για το πετρέλαιο – Πτώση 9,6% για το αργό και 8% για το brend
«Μαύρη εβδομάδα» για το πετρέλαιο – Πτώση 9,6% για το αργό και 8% για το brend
Πτώση για έκτη συνεχόμενη σηνεδρίαση σημείωσε σήμερα Παρασκευή (9/2) το πετρέλαιο, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειές του κατά τους τελευταίους δέκα μήνες, καθώς η υψηλή παραγωγή των ΗΠΑ εντείνει τους προβληματισμούς για σημαντική άνοδο στα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου.
Η τιμή του Brent υποχώρησε κατά -2,6% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,77 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 20 Δεκεμβρίου του 2017.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση -3,23% στα 59,2 δολάρια ανά βαρέλι, γεγονός που αποτελεί τη χαμηλότερη τιμή του από τις 2 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.
«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το ράλι που πραγματοποιήθηε στις αρχές του έτους δεν επιβεβαιώθηκε», τονίζει ο αναλυτής της PVM Oil Associates, Stephen Brennock, προσθέτοντας ότι η μεγάλη πτώση στις τιμές έχει αναιρέσει την αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών.
Η εγχώρια παραγωγή στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα σκαρφάλωσε σε επίπεδα ρεκόρ, και συγκεκριμένα στα 10,25 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ η διακοπή λειτουργίας του αγωγού στη Βόρεια Θάλασσα αποδείχθηκε προσωρινή.
Παράλληλα, σημαντικές πιέσεις ασκεί και η απόφαση του Ιράν να αυξήσει την παραγωγή της κατά 700 χιλ. βαρέλια ημερησίως μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, γεγονός που ο Brennock ως «χαστούκι» για τους επενδυτές του πετρελαίου.
Η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ περιπλέκει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την αγορά, ενώ παράλληλα η άνοδος των εξαγωγών της Ουάσινγκτον θέτει επίσης εμπόδι στο μερίδιο αγοράς των μελών του ΟΠΕΚ στην Ασία.
Μεγάλη αύξηση - την τρίτη συνεχόμενη - κατέγραψαν την τρέχουσα εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (02/02/2018) η Baker Hughes.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου σημείωσαν «άλμα» κατά 26, στις 791, από 765 την προηγούμενη εβδομάδα.
Την ίδια ώρα, οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 3, στις 184, από 181 την προηγούμενη εβδομάδα.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών αυξήθηκε κατά 29 και διαμορφώθηκε στις 975, από 946 την προηγούμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης