Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Ανέλαβαν την ευθύνη για την κατάρριψη του τουρκικού ελικόπτερο οι Κούρδοι μαχητές - Απειλές από Erdogan

AFP: Ανέλαβαν την ευθύνη για την κατάρριψη του τουρκικού  ελικόπτερο οι Κούρδοι μαχητές - Απειλές από Erdogan
Το ελικόπτερο μετείχε στις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων,  στο έδαφος της Συρίας με την επωνυμία «επιχείρηση κλάδος ελιάς» 
(Upd2) Νεκροί είναι οι δύο τούρκοι στρατιπώτες που επέβαιναν στο τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο που καταρρίφθηκε στην επαρχία Χατάι, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας στην περιοχή της Αφρίν από κούρδους μαχητές του PKK. 
Την κατάρριψή του επιβεβαίωσαν οι Κούρδοι μαχητές οι οποίοι λίγη ώρα αργότερα ανέλαβαν την ευθύνη αλλά και ο πρόεδρος Erdogan ο οποίος δήλωσε πως "ένα από τα ελικόπτερα μας μόλις καταρρίφθηκε. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Μπορεί να χάσουμε ένα ελικόπτερο, αλλά θα πληρώσουν το τίμημα γι’ αυτό".
Το ελικόπτερο στοχοποιήθηκε, ενώ πετούσε πάνω από την πόλη Ράτζο που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Αφρίν, στην επαρχία του Χαλεπίου.
Όπως αναφέρει το AFP, που επικαλείται δηλώσεις του τούρκου προέδρου Erdogan στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu «το ελικόπτερο μετείχε στις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις με την επωνυμία «επιχείρηση κλάδος ελιάς» .
Η διεξαγωγή της τουρκικής πολεμικής επιχείρισης με την κωδική ονομασία "επιχείρηση κλάδος ελιάς” από τις 20 Ιανουαρίου, έχει οδηγήσει στον εκτοπισμό 20.000 αμάχων από τις περιοχές γύρω από το Αφρίν, προς την αναζήτηση ασφαλέστερων περιοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης