Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Στους 1.350 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις τουρκικές επιχειρήσεις στο Αφρίν

Συρία: Στους 1.350 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις τουρκικές επιχειρήσεις στο Αφρίν
Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, στόχος των επιχειρήσεων στο Αφρίν είναι η εδραίωση της σταθερότητας στην περιοχή
Σε πάνω από 1.350 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις επιχειρήσεις που πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία στην περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα (12/2) ο στρατός της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο στρατός ανέφερε ότι συνολικά 1.369 άτομα έχουν «εξουδετερωθεί», μία έκφραση που συνήθως χρησιμοποιείται για να αναφέρει ότι οι τρομοκράτες είτε σκοτώθηκαν, είτε παραδόθηκαν είτε αιχμαλωτίστηκαν.
Μάλιστα, χθες Κυριακή (11/2) οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίσαν αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή, καταστρέφοντας 15 περιοχές τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι κούρδοι μαηχτές και το Ισλαμικό Κράτος ως καταφύγια ή αποθήκες οπλισμού.
Παράλληλα, οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 103 ατόμων, οι οποίοι ήταν αποτελούσαν μέλη των κούρδων μαχητών, είτε του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, η επιχείρηση στην περιοχή του Αφρίν, η οποία ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου, έχει ως στόχο την εδραίωση της σταθερότητας και της ασφάλειας γύρων από τα σύνορα της Τουρκίας, καθώς και την προστασία των σύρων πολιτών από την τρομοκρατία που υπάρχει στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης