Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραλύει το Βέλγιο από την πρώτη γενική απεργία από το 1993

Παραλύει το Βέλγιο από την πρώτη γενική απεργία από το 1993
Παράλυση αναμένεται να προκαλέσει η σημερινή γενική απεργία στο Βέλγιο, η πρώτη από το 1993, που συμπίπτει με τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Τα συνδικάτα κάλεσαν στην πρώτη γενική απεργία από το 1993 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια της κυβέρνησης υπό τον Ελιό ντι Ρουπό να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης και να επιβάλει σειρά μέτρων με στόχο την εξοικονόμηση 11,3 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να παγώσει δαπάνες 1,3 δισ. ευρώ μετά την προειδοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι κινδυνεύει να μην επιτύχει τους στόχους της.
Σχεδόν ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο θα τεθεί εκτός λειτουργίας, καθώς και τα λεωφορεία και τα τραμ, ενώ πολλά σχολεία πρόκειται να παραμείνουν κλειστά. Παράλληλα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες, Audi και Volvo θα αναστείλουν σήμερα την παραγωγή τους.
Θα ακυρωθούν, επίσης, όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Σαρλερουά, ενώ οι συρμοί υψηλής ταχύτητας, όπως το Eurostar από το Λονδίνο και το Thalys από το Παρίσι, έχουν σταματήσει να κινούνται από και προς τη χώρα ήδη από αργά χθες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης