Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συριακή κρίση: Ανακοινώθηκε τριμερής συνάντηση Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν τον Μάρτιο 2018 στην Αστάνα

Συριακή κρίση: Ανακοινώθηκε τριμερής συνάντηση Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν τον Μάρτιο 2018 στην Αστάνα
Σύμφωνα με τον ρώσο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Mihail Bogdanov, στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι ζώνες ασφαλείας στη Συρία
Νέα τριμερή συνάντηση στην Αστάνα του Καζακστάν μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι Ρωσία, Τουρκία και Ιράν, ώστε να πραγματοποιήσουν περαιτέρω συζητήσεις για την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Mihail Bogdanov, η ακριβής ημερομηνία της συνάντησης δεν έχει συμφωνηθεί, ωστόσο θα λάβει χώρα εντός του Μαρτίου, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί το θέμα των ζωνών ασφαλείας στη Συρία.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο μίας στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή του Ιντλίμπ από την πλευρά της Τουρκίας, ο Bogdanov τόνισε ότι αποτελεί πάνω απ' όλα θέμα συζήτησεις μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων.
Σημειώνεται ότι το Ιντλίμπ συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις ζώνες αποκλιμάκωσης βίας στη Συρία, την οποία συμφώνησαν στο παρελθόν η Τουρκία, η Ρωσία και το Ιράν, εντός των οποίων απαγορεύονται ρητά οι επιθέσεις.
Ωστόσο, η περιοχή, η οποία ως επί το πλείστον βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, παραμένει στόχος αεροπορικών επιθέσεων από την πλευρά του καθεστώτος Assad κατά τους τελευταίους δύο μήνες.
Ενώ μόνο τον Ιανουάριο του 2018, έχασαν τη ζωή τους 211 πολίτες, ένω τραυματίστηκαν 1.447 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης