Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Φόρο Τόμπιν» και αύξηση του ΦΠΑ στο 21,6% εξήγγειλε ο Σαρκοζί

«Φόρο Τόμπιν» και αύξηση του ΦΠΑ στο 21,6% εξήγγειλε ο Σαρκοζί
Την επιβολή «φόρου Τόμπιν» στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές ανακοίνωσε χθες, κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξής Τύπου που παραχώρησε σε 9 τηλεοπτικά δίκτυα, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, στο πλαίσιο των νέων μεταρρυθμίσεων που υπόσχεται να προωθήσει εν όψει των προεδρικών εκλογών.
Όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, ο φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, η συζήτηση για τον οποίο στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε οδηγήσει σε ρήξη με τη Μεγάλη Βρετανία, θα επιβληθεί από τον ερχόμενο Αύγουστο και θα είναι της τάξης του 0,1%. Πέραν του «φόρου Τόμπιν» όμως, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε και την αύξηση του ΦΠΑ κατά 1,6% (πλέον θα φτάνει τα 21,2%), ούτως ώστε, όπως ανέφερε ο ίδιος, να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της γαλλικής οικονομίας και να αντιμετωπιστεί η αύξηση της ανεργίας που πλέον έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 χρόνων. Επιπλέον ανακοίνωσε αύξηση στους φόρους επενδύσεων και κληρονομιάς.
Σύμφωνα με τον Νικολά Σαρκοζί, η αύξηση του ΦΠΑ, η οποία θα ισχύσει από 1ης Οκτωβρίου και η οποία αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, θα είναι αντιστάθμισμα για τις περικοπές στις εργοδοτικές εισφορές για την κοινωνική ασφάλιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης