Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο μακελειό σε σχολείο στη Φλόριντα – Τουλάχιστον 17 νεκροί και 50 τραυματίες από πυροβολισμούς

tags :
ΗΠΑ: Νέο μακελειό σε σχολείο στη Φλόριντα – Τουλάχιστον 17 νεκροί και 50 τραυματίες από πυροβολισμούς
Δράστης ένας 19χρονος πρώην μαθητής του σχολείου που είχε αποβληθεί για πειθαρχικούς λόγους
Ένα ακόμα μακελειό καταγράφηκε σε σχολείο στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην πόλη Παρκλαντ στην Πολιτεία της Φλόριντα, όπου ένας πρώην μαθητής του σχολείου Marjory Stoneman Douglas άνοιξε πυρ μέσα στο κτήριο με αποτέλεσμα τουλάχιστον 17 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι να τραυματιστούν.
Είναι χαρακτηριστικό πως η πόλη Παρκλαντ το 2017 είχε οριστεί ως πιο η ασφαλής πόλη της Φλόριντα καθώς σε αυτήν καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς είχαν καταγραφεί 7 εγκλήματα

Ο 19χρονος δράστης Nikolas Cruz, ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση του, ήταν μαθητής του σχολείου από το οποίο είχε αποβληθεί για πειθαρχικούς λόγους ενώ οι συμμαθητές του τον περιγράφουν ως ένα προβληματικό άτομο που είχε ψύχωση με τα όπλα.



Πρόκειται για τη 18η επίθεση ενόπλου μέσα σε σχολείο από την αρχή του 2018 στις ΗΠΑ.
Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν τουλάχιστον 50 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 5 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος άνοιξε πυρ στον τρίτο όροφο του σχολικού συγκροτήματος προτού οχυρωθεί στο κτίριο και συλληφθεί λίγο αργότερα από τις ειδικές δυνάμεις.
Αναφέρεται μάλιστα ότι ενεργοποίησε τον συναγερμό για πυρκαγιά προκειμένου να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.
Αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί ακούγονται σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο που προφανώς μαγνητοσκοπήθηκε μέσα σε μια τάξη του λυκείου και μεταδόθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
Οι μαθητές εικονίζονται τρομοκρατημένοι κάτω από τα θρανία τους, απόλυτα σιωπηλοί, καθώς ακούν τους πυροβολισμούς.
Τα συλλυπητήρια του για το περιστατικό εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος σε ανάρτηση του στο twitter υποστήριξε ότι «κανένα παιδί, κανένας δάσκαλος και κανένας άλλος δεν θα έπρεπε να νιώθει πως δεν είναι ασφαλής μέσα σε οποιοδήποτε αμερικανικό σχολείο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης