Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Στους 1.550 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις τουρκικές επιχειρήσεις στο Αφρίν

Συρία: Στους 1.550 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις τουρκικές επιχειρήσεις στο Αφρίν
Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, στόχος των επιχειρήσεων στο Αφρίν είναι η εδραίωση της σταθερότητας στην περιοχή
Στους 1.551 ανέρχονται συνολικά οι νεκροί από τις επιχειρήσεις που πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία στην περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα (16/2) ο στρατός της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο στρατός ανέφερε ότι τα παραπάνω άτομα έχουν «εξουδετερθωέι», μία έκφραση που συνήθως χρησιμοποιείται για να αναφέρει ότι οι τρομοκράτες είτε σκοτώθηκαν, είτε παραδόθηκαν είτε αιχμαλωτίστηκαν.
Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, η επιχείρηση στην περιοχή του Αφρίν, η οποία ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου, έχει ως στόχο την εδραίωση της σταθερότητας και της ασφάλειας γύρων από τα σύνορα της Τουρκίας, καθώς και την προστασία των σύρων πολιτών από την τρομοκρατία που υπάρχει στην περιοχή.
Παράλληλα, έχει καταστήσει σαφές ότι στόχος αποτελούν μόνο οι τρομοκράτες που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ παράλληλα δίνεται η «μέγιστη δυνατή προσοχή» ώστε μην βλάψουν τους πολίτες.
Χθες (15/2) η τουρκία ξεκίνησε την εγακατάσταση ενός νέου παρατηρητηρίου στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μείωση των εχθροπραξιών στη Συρία.
Κατά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν στην Αστάνα to 2017, η Τουρκία, που υποστηρίζει τους Σύρους αντάρτες, και το Ιράν και η Ρωσία, σύμμαχοι του καθεστώτος, συμφώνησαν για τη δημιουργία ζωνών «αποκλιμάκωσης» με σκοπό τη μείωση των εχθροπραξιών στη Συρία.
Το νέο παρατηρητήριο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα, και περίπου 10 χλμ. από εκεί όπου βρίσκονται μέλη του στρατού του Μπασάρ αλ-Άσαντ καθώς και ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης