Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» στο σχέδιο αναδιοργάνωσης της εταιρείας Takata, μετά τη χρεοκοπία της

tags :
ΗΠΑ: «Πράσινο φως» στο σχέδιο αναδιοργάνωσης της εταιρείας Takata, μετά τη χρεοκοπία της
Οι αερόσακοι της Takata άνοιγαν με μεγάλη δύναμη με αποτέλεσμα να εκτοξεύονται μεταλλικά θραύσματα και συνδέθηκαν με 22 θανάτους και εκατοντάδες τραυματισμούς
Δεκτή έγινε η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας Takata από δικαστήριο του Delaware των  ΗΠΑ, εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για την  αναδιοργάνωση και την πώληση περιουσιακών της στοιχείων ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις άλλες της επιχειρήσεις.
Η Takata και η αμερικανική μονάδα της, η TK Holdings Inc, κατέθεσαν αίτηση  πτώχευσης το 2017 μετά την μεγαλύτερη ανάκληση αυτοκινήτων στην ιστορία.
Οι αερόσακοι της Takata άνοιγαν με μεγάλη δύναμη με αποτέλεσμα να εκτοξεύονται μεταλλικά θραύσματα και συνδέθηκαν με 22 θανάτους και εκατοντάδες τραυματισμούς.
Στο πλαίσιο του σχεδίου πτώχευσης της εταιρείας, οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνεισφέρουν μεταξύ 80 εκατομμυρίων και 130 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να συνδράμουν στην αποζημίωση των τραυματιών από τους αερόσακους Takata.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη καταρρίπτει ένα σημαντικό εμπόδιο στο σχέδιο αναδιοργάνωσης της αμερικανικής μονάδας της Takata και βοηθά στη διασφάλιση της πώλησης των άλλων της επιχειρήσεων.
Η συμφωνία που υπεγράφη στις αρχές του περασμένου έτους απαιτεί από την Takata ποσό αποζημίωσης ύψους 850 εκατομμυρίων δολαρίων στις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες επιβαρύνθηκαν με δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για το κόστος ανάκλησης και 125 εκατομμύρια δολάρια για τους τραυματισμένους οδηγούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης