Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλά τριών εβδομάδων παραμένει το πετρέλαιο - Στο -0,06% και τα 67 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Κοντά σε υψηλά τριών εβδομάδων παραμένει το πετρέλαιο - Στο -0,06% και τα 67 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,14% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,64 δολ. ανά βαρέλι
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων παραμένει σήμερα Δευτέρα (26/2) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από τις δηλώσεις που έγιναν από πλευράς Σαουδικής Αραβίας ότι θα συνεχίσει να μειώνει την παραγωγή της, σύμφωνα με το σχέδιο του ΟΠΕΚ που στοχεύει στην εξισορρόπηση της αγοράς.
Ειδικότερα, περί τις 9:25 π.μ. το Brent υποχωρεί ελαφρώς κατά -0,06% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67 δολ. ανά βαρέλι, ενώ προηγουμένως είχε αγγίξει ακόμα και τα 67,43 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη τιμή του από τις 7 Φεβρουαρίου 2018.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό ενισχύεται περαιτέρω κατά +0,14% στα 63,64 δολ. ανά βαρέλι, μετά την άνοδο της τάξεως του +3% που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα, έχοντας σκαρφαλώσει επίσης στα υψηλότερα επίπεδα από τις 8 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.
«Η άνοδος στις αγορές διευκόλυνε τους επενδυτές στο να στραφούν στην αγορά εμπορευμάτων όπως είναι το πετρέλαιο», σημειώνει ο οικονομολόγος της Mitsubishi UFJ Research, Tomomichi Akuta, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η ανοδική πορεία του μαύρου χρυσού είναι περιορισμένη λόγω της αυξημένης παραγωγής στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με δηλώσεις που πραγματοποίησε ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, η παραγωγή της χώρας για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου αναμένεται να είναι κατώτερη σε σχέση με τη συμφωνίας, με τις εξαγωγές να ανέρχονται κατά μέσο όρο στα 7 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης