Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει σε υψηλά τριών εβδομάδων το πετρέλαιο - Στα 67,28 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Παραμένει σε υψηλά τριών εβδομάδων το πετρέλαιο - Στα 67,28 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,03% στα 63,89 δολ. ανά βαρέλι
Οριακά αμετάβλητες παραμένουν σήμερα Τρίτη (27/2) οι τιμές του πετρελαίου, με την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ να αντισταθμίζει την προσπάθεια του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την αγορά μέσω των περικοπών.
Ειδικότερα, περί τις 9:14 π.μ. το Brent παραμένει οριακά αμετάβλητο, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,28 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,03% στα 63,89 δολ. ανά βαρέλι.
Η αυξανόμενη παραγωγή στις ΗΠΑ έρχεται σε μία χρονική περίοδο που οι χώρες του ΟΠΕΚ μαζί με τη Ρωσία έχουν μειώσει σημαντικά την παραγωγή τους, στην προσπάθειά τους να εξισορροπήσουν την παγκόσμια αγορά, γεγονός που δυσκολεύει σημαντικά το έργο τους.
Μάλιστα, οι ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσουν το ερχόμενο έτος τη Ρωσία, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου παγκοσμίως, με την αμερικανική παραγωγή πλέον να ανέρχεται στα 10,27 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα οποία αφορούν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του 2,7 εκατ. βαρελιών κατά την περασμένη εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, τα αποθέματα αμερικανικού αργού κατέγραψαν απροσδόκητη πτώση, με τις εισαγωγές επίσης να μειώνονται και τις εξαγωγές να αυξάνονται σημαντικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης