Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος για το πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στα 64,86 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακή άνοδος για το πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στα 64,86 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,19% στα 61,76 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Πέμπτη (1/3) το πετρέλαιο, μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών, στον απόηχο της ανόδου στο αμερικανικό δολάριο, καθώς και της νέας αύξησης στα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,20% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,86 δολ. ανά βαρέλι, ενώ χθες (28/2) είχε καταγράψει απώλειες της τάξεως του -1,3%.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,19% στα 61,76 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας προηγούμενως απωλέσει -2,2% της τιμής του κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.
Το αμερικανικό δολάριο κατέγραψε άνοδο για δύο συνεχόμενες ημέρες, γεγονός που απομακρύνει τους επενδυτές από το πετρέλαιο, καθώς το ενισχυμένο δολάριο καθιστά τον μαύρο χρυσό ακριβότερο για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3 εκατ. βαρέλια, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στα 2,1 εκατ. βαρέλια.
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν επίσης και τα αποθέματα βενζίνης, τα οποία αυξήθηκαν κατα 2,5 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 190 χιλ. βρέλια.
Σημειώνεται ότι η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ έχει θέσει ταβάνι στις τιμές του πετρελαίου, καθώς έχει ξεπεράσει πλέον τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει φτάσει τα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης