Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Ρωσία): Έχουμε αναπτύξει πυρηνικά όπλα τα οποία δε γίνεται να αναχαιτιστούν

tags :
Putin (Ρωσία): Έχουμε αναπτύξει πυρηνικά όπλα τα οποία δε γίνεται να αναχαιτιστούν
Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι οι πυρηνικοί πύραυλοι της χώρας μπορούν να φθάσουν σε οποιδήποτε σχεδόν σημείο του κόσμου
Τη θέση ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει πυρηνικά όπλα τα οποία δε γίνεται να αναχαιτητστούν διατύπωσε σήμερα (1/3) ο πρόεδρος της χώρας, Vladimir Putin, προσθέτοντας ότι τα νέα όπλα της Μόσχας καθιστούν τα αμερικανικά αντιπυραυλικά συστήματα άμυνας άνευ σημασίας.
Συγκεκριμένα, ο Putin, μέσω της ετήσιας ομιλίας του ενώπιον του ρωσικού έθνους, τόνισε ότι τα πυρηνικά όπλα της χώρας είναι ικανά να πλήξουν οποιαδήποτε στόχο στον κόσμο, καθώς δεν έχουν κανένα όριο εμβέλειας και δε μπορούν να ανιχνευθούν από τα συστήματα πυραυλικής άμυνας.
«Θα εκλάβουμε οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον της Ρωσίας ή των συμμάχων της ως μία πυρηνική επίθεση κατά της χώρας μας, και η απάντηση θα είναι άμεση», τόνισε μεταξύ άλλων ο ρώσος πρόεδρος, λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στη χώρα, τις οποίες και αναμένεται να κερδίσει.
«Ευελπιστώ πως όσα ειπώθηκαν σήμερα θα σταματήσουν κάθε πιθανό επιτιθέμενο», σχολίασε ο Putin, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «ανεπιθύμητα βήματα προς τη ρωσία, όπως η ανάπτυξης αντιπυραυλικών συστημάτων και η μετακίνηση των υποδομών του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά μας καθίστανται αναποτελεσματικά από στρατιωτική άποψη και αδικαιολόγητα δαπανηρά από οικονομική άποψη».
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα η Ρωσία είχε ασκήσει κριτική στη νέα πολεμική στάση της ΗΠΑ, την οποία και χαρακτήρισε ως «εχθρική», μετά την ανακοίνωση του Πενταγώνου ότι θα εξέταζε πυρηνική αντίποινα ακόμα και αν δεχόταν μία πη πυρηνική επίθεση.
Αναφορικά με την οικονομία της χώρας, ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι «βασική μας προτεραιότητα είναι να προστατεύσουμε τον λαό της Ρωσίας και να βελτιώσουμε την ευημερία τους», ενώ χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο» το γεγονός ότι 20 εκατ. άνθρωπο στη χώρα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
«Πρέπει να ανανεώσουμε το σύστημα απασχόλησης και πρέπει να δημιουργήσουμε σύγχρονες θέσεις εργασίας υψηλού εισοδήματος, καθώς και βιώσιμη μακροπρόθεσμη αύξηση των εισοδημάτων», καταλήγει ο ρώσος πρόεδρος, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει να επιδιώξει να βρίσκεται στις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες και να αυξήσει το ΑΕΠ της κατά 1,5% μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης