Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις ΗΠΑ στον ΟΗΕ για νέα έρευνα για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία – Ζητά ψηφοφορία

tags :
Πιέσεις ΗΠΑ στον ΟΗΕ για νέα έρευνα για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία – Ζητά ψηφοφορία
Επιδίωξη των ΗΠΑ η ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα
Πιέσεις στον ΟΗΕ προκειμένου να διεξαχθεί νέα έρευνα για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία ασκούν οι ΗΠΑ κατόπιν των πληροφοριών για επιθέσεις με χλώριο στην ανατολική Γούτα.
Η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nikki Haley υποστήριξε ότι σκοπεύει να ζητήσει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επί του ζητήματος αυτού την ερχόμενη εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι η προηγούμενη διεθνή έρευνα για την χρήση χημικών όπλων στη Συρία έλαβε τέλος τον περασμένο Νοέμβριο καθώς η Ρωσία άσκησε βέτο και άρα μπλόκαρε την ανανέωση της εντολής για τη διεθνή έρευνα, καθώς ήθελε να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας.
Τον περασμένο Ιανουάριο η Ρωσία παρουσίασε μια δική της πρόταση για μια νέα έρευνα, αλλά δεν την έφερε ποτέ προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Διπλωμάτες και ειδικοί συναντήθηκαν χθες Πέμπτη 1/3 για να συζητήσουν ένα αμερικανικό σχέδιο απόφασης, λίγες μέρες μετά τις καταγγελίες από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για 14 κρούσματα ανθρώπων με συμπτώματα ασφυξίας, περιλαμβανομένου ενός παιδιού που απεβίωσε, που πιθανόν οφείλονται σε επίθεση με χλώριο στην Ανατολική Γούτα.
Κατά το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας που οριστικοποιήθηκε την Τετάρτη, η Ανεξάρτητη Επιτροπή Έρευνας των Ηνωμένων Εθνών (UNIMI) θα αναλάβει για έναν χρόνο «να ταυτοποιήσει τους δράστες επιθέσεων με χημικά όπλα στη Συρία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης