Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στα 63,91 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στα 63,91 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,07% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,95 δολ. ανά βαρέλι
Μεικτά πρόσημα εμφανίζει σήμερα Παρασκευή (2/3) το πετρέλαιο, μετά από τρεις συνεχόμενες μέρες πτώσης, καθώς οποιοδήποτε ενδεχόμενο ανόδου αντισταθμίστηκε από το selloff στις αγορές της Ασίας και των ΗΠΑ.
Ειδικόερα, περί τις 9:17 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,13% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,91 δολ. ανά βαρέλι, ενώ πλέον οι εβδομαδιαίες του απώλειες ανέρχονται στο -5%.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,07% στα 60,95 δολ. ανά βαρέλι, παραμένοντας κοντά στα χαμηλά δύο εβδομάδων στα οποία βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Το αργό βρίσκεται πλέον καθ' οδόν ώστε να καταγράψει εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του -4%, έχοντας απωλέσει ως επί το πλείστον τα κέρδη των προηγούμενων εβδομάδων, λόγω της πτώσης στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.
Η ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι θα επιβάλλει ισχυρούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, ώστε να προστατέψει τους παραγωγούς των ΗΠΑ, έχει φέρει ανησυχία στις αγορές παγκοσμίως, λόγω του αυξημένου κινδύνου αντίποινας από τους μεγάλους εμπορικούς εταίρους όπως είναι η Κίνα, η Ευρώπη και ο Καναδάς.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τα αποθέματα αργού της χώρας αυξήθηκαν κατά 3 εκατ. βαρέλια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο κατά 2,1 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης