Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Ρωσία): Οι θεωρίες περί νέου Ψυχρού Πολέμου αποτελούν μία ακόμα μορφή προπαγάνδας

tags :
Putin (Ρωσία): Οι θεωρίες περί νέου Ψυχρού Πολέμου αποτελούν μία ακόμα μορφή προπαγάνδας
Ο ρώσος πρόεδρος απέρριψε τις κατηγορίες ότι αναβιώνει μία νέα κούρσα εξοπλισμών
Σε πλήρη απόρριψη των κατηγοριών ότι αναβίωσε μία νέα κούρσα εξοπλισμών μετά την παρουσίαση των τελευταίων όπλων της Ρωσίας προχώρησε σήμερα (2/3) ο πρόεδρος της χώρας, Vladimir Putin, τονίζοντας ότι η νέα κούρσα εξοπλισμών ξεκίνησε ουσιαστικά πριν από 30 χρόνια από τις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο ρώσος πρόεδρος, μέσω συνέντευξής του στο δίκτυο NBC, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των δυτικών μέσων ότι η παρουσίαση των νέων πυραύλων σημοτοδοτεί μία νέα κούρσα εξοπλισμών, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη ρητορική των δυτικών μέσων αποτελεί μία ακόμα μορφή προπαγάνδας.
«Η άποψή μου είναι ότι τα άτομα που ισχυρίζονται ότι ξεκίνησε ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος δεν είναι πραγματικοί αναλυτές, αλλά κάνουν προπαγάνδα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του ρώσου προέδρου, ο οποίος κατηγόρησε την απόσυρση της Ουάσινγκτον από τη Συνθήκη κατά των Αντιβαλλιστικών Πυραύλων το 2002 για την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης.
«Εάν θέλουμε να μιλήσουμε για κούρσα εξοπλισμών, τότε η κούρσα εξοπλισμών ξεκίνησε ακριβώς σε εκείνη την χρονική στιγμή», υπογράμμισε ο Putin, αναφερόμενος στην απόφαση του πρώην προέδρου George Bush να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συνθήκη μετά από 30 χρόνια, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι η συνθήκη εμπόδιζε την ικανότητα της χώρας να προστατευθεί από μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις.
Ωστόσο, ο Putin εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι δύο χώρες πρέπει να επικεντρωθούν σε όσα μπορούν να πράξουν μαζί, με τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας να παραμένει στο επίκεντρο.
«Αντί να δημιουργούν απειλές μεταξύ τους, οι μεγάλες δυνάμεις πρέπει να συγκεντρώσουν τις προσπάθειές τους για την προστασία από τους τρομοκράτες», τόνισε ο Putin, ενώ απέρριψε εν συνεχεία τους ισχυρισμούς ότι τα νέα όπλα της χώρας δεν έχουν υποβληθεί σε επιτυχείς δοκιμές.
«Όλα τα συστήματα όπλων τα οποία ανέφερα αποφεύγουν με ευκολία τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας», ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας παράλληλα ότι ενώ ορισμένα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, υπάρχουν άλλα τα οποία είναι έτοιμα για χρήση και ήδη διαθέσιμα στα στρατεύματα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης