Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: O Trump εξετάζει την επιβολή περαιτέρω δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων

ΗΠΑ: O Trump εξετάζει την επιβολή περαιτέρω δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων
Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή δασμών σε κινεζικά είδη ρουχισμού και ηλεκτρονικά ήδη
Το ενδεχόμενο επιβολής δασμών σε ένα ευρύ φάσμα κινεζικών αγαθών φαίνεται ότι εξετάζει η κυβέρνηση Trump, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου για δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση επί του θέματος, η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή δασμών σε ένα ευρύ φάσμα αγαθών, τα οποία κυμαίνονται από παπούτσια και ρούχα μέχρι και ηλεκτρονικά είδη.
Παράλληλα, η Ουάσιγκτον ενδέχεται να περιορίσει τις κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ, ως «απάντηση» στους ισχυρισμούς ότι το Πεκίνο εμπλέκεται σε υπόθεση κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.
Εφόσον επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, θεωρείται βέβεβαιο ότι τα σενάριο ενός ενδεχόμενου εμπορικού πολέμου θα αυξηθούν, καθώς οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των εταίρων τους έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.
Μάλιστα, η χθεσινή (6/3) παραίτηση του οικονομικού σύμβουλου του Trump, Gary Cohn, ο οποίος ήταν υπέρμαχος του ελεύθερου εμπορίου, ενίσχυσε την αστάθεια που επικρατεί στις παγκόσμιες αγορές, εν μέσω ανησυχιών για το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης