Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Αντιμέτωπες με οικονομικές ανισορροπίες 11 χώρες της ΕΕ - Moscovici: Χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες

Κομισιόν: Αντιμέτωπες με οικονομικές ανισορροπίες 11 χώρες της ΕΕ - Moscovici: Χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες
Αντιμέτωπες με οικονομικές ανισορροπίες είναι έντεκα χώρες της ΕΕ, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Αντιμέτωπες με οικονομικές ανισορροπίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι έντεκα χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Κύπρος και η Κροατία, όπως ανακοίνωσε σήμερα (7/3/2018) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, η Βουλγαρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Σουηδία είναι οι οκτώ υπόλοιπες χώρες που πρέπει να διευθετήσουν οικονομικές αστοχίες τους.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, δήλωσε σχετικά:
«Έντεκα χώρες της ΕΕ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μακροοικονομικές ανισορροπίες, γεγονός που τις καθιστά ευάλωτες σε περίπτωση σοκ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει ότι οι ανισορροπίες αυτές διορθώνονται χάρη στις συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις και στην οικονομική ανάκαμψη, καθιστώντας την Ευρώπη ισχυρότερη.
Αυτά είναι καλά νέα!
Ο αριθμός των χωρών που βρίσκονται σε αυτή τη διαδικασία μειώνεται μετά την κρίση και σήμερα ανταμείβουμε την πρόοδο στη Βουλγαρία, στη Γαλλία, στην Πορτογαλία και στη Σλοβενία με μια θετική αλλαγή κατηγορίας.
Περισσότερες προσπάθειες είναι απαραίτητες σε όλες τις χώρες.
Για εκατομμύρια Ευρωπαίους, η ζωή παραμένει ένας καθημερινός αγώνας και γι’ αυτό όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της ανισότητας, της ανεργίας και της εργασιακής ανασφάλειας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης