Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριμερής συνάντηση των προέδρων Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν στις 4/4 - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Συρία

Τριμερής συνάντηση των προέδρων Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν στις 4/4 - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Συρία
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τριών προέδρων αναμένεται να συζητηθούν και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Τριμερή συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι πρόεδροι της Ρωσίας της Τουρκίας και του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη στις 4 Απριλίου 2018, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Anadolu, η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία μόλις μέρα μετά το Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας και Ρωσίας, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν οι εξελίξεις τόσο στη Συρία όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Μάλιστα, ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχε εκφράσει από τις αρχές του προηγούμενου μήνα την πρόθεσή του για την πραγματοποίηση της συνάντησης, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε τόσο με τον τούρκο ομόλογό του, Tayyip Erdogan, όσο και με τον ιρανό ομόλογό του, Hassan Ruhani.
Παράλληλα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, αναμένεται να βρεθεί στη Μόσχα την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να παραστεί στη Διεθνή Έκθεση Ταξιδίων και Τουρισμού, καθώς και να βρεθεί στο προκαταρκτικές συνομιλίες για το Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου.
Η συνάντηση των τριών ηγετών έρχεται σε ένα χρονικό σημείο όπου ο εμφύλιος εξακολουθεί να μαστίζει τη Συρία, με την τελευταία κατάπαυση πυρός του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να μη μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, οι τρεις χώρες έχουν ήδη ανακοινώσει συνάντηση στην Αστάνα του Καζακστάν, προκειμένου να επικεντρωθούν στο ζήτημα της συριακής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης