Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Πάνω από 900 πλέον οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς στην Ανατολική Γκούτα τις τελευταίες 3 εβδομάδες

tags :
Συρία: Πάνω από 900 πλέον οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς στην Ανατολική Γκούτα τις τελευταίες 3 εβδομάδες
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών επιδρομών των κυβερνητικών στρατευμάτων στην Ανατολική Γκούτα, τουλάχιστον επτά πολίτες έχασαν τη ζωή τους
Με δυσκολία συνεχίζεται η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ανατολική Γκούτα της Συρίας, καθώς τα στρατεύματα του καθεστώτος Assad συνεχίζουν της χερσαίες και αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι νέες αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Ζαμάλκα είχα ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον επτά πολιτών, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ξεπερνάει πλέον τα 900 άτομα.
Παράλληλα, δεκάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών, αντιμετώπιζαν προβλήματα αναπνοής τα οποία, σύμφωνα με τους γιατρούς, οφείλονται στις επιθέσεις με αέριο χλωρίου που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες.
Μέχρι στιγμής, η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας έχει αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα, καθώς οι βομβαρδισμοί στην περιοχή δεν επιτρέπουν την πρόσβαση των σχετικών οχημάτων στην Ανατολική Γκούτα.
«Η αποστολή βοήθειες για σήμερα αναβάλλεται, καθώς η κατάσταση που εκτυλίσσεται στην περιοχή δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την επιχείρηση υπό τέτοιτες συνθήκες», δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού,Ingy Sedky.
Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας που συνέβη κάτι τέτοιο, την ίδια στιγμή που ο ΟΗΕ απευθύνει συνεχώς εκκλήσεις για εφαρμογή της κατάπαυσης πυρός στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού στην Ανατολική Γκούτα έχουν ξεκινήσει από τις 18 Φεβρουαρίου, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να ανακαταλάβει την περιοχή από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης