Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Στους 940 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές στην Ανατολική Γκούτα

tags :
Συρία: Στους 940 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές στην Ανατολική Γκούτα
Οι νέοι βομβαρδισμοί στην Ανατολική Γκούτα έθεσε σε κίνδυνο την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας που βρέθηκε στην περιοχή
Σε κίνδυνο τέθηκε σήμερα (9/3) η αποστολή παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ανατολική Γκούτα της Συρίας, καθώς οι βομβαρδισμοί στην περιοχή συνεχίζονται παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι αεροπορικές επιδρομές διακόπηκαν κατά τις τελευταίες ώρες, με την περιοχή να βιώνει την πιο ήρεμη νύχτα της τελευταίας εβδομάδας, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, στέλνοντας 13 οχήματα στην Ανατολική Γκούτα.
Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα οι αεροπορικές επιδρομές και οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν ξανά, θέτοντας σε κίνδυνο τα οχήματα που είχαν βρεθεί στην περιοχή ώστε να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στους αμάχους.
«Οι βομβαρδισμοί που πραγματοποιούνται σήμερα στην Ανατολική Γκούτα θέτουν σε κίνδυνο τη συνοδεία του Ερυθρού Σταυρού, παρά τις διαβεβαιώσεις ασφαλείας από τις εμπλεκόμενες πλευρές, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσικής Ομοσπονδίας», σχολίασε ο συντονιστής του ΟΗΕ στη Συρία, Ali al-Zaatari, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.
Παράλληλα, τόνισε ότι «ο ΟΗΕ ζητά την παύση των εχθροπραξιών στην περιοχή, καθώς και την ηρεμία σε όλη τη Συρία, ώστε να μπορεί η βοήθεια να παραδωθεί με ασφάλεια στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».
Σημειώνεται ότι από τις 18 Φεβρουαρίου 2018, όταν και ξεκίνησαν οι επιδρομές του καθεστώτος Assad στην περιοχή, περισσότεροι από 940 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εκατοντάδες είναι και οι τραυματίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης