Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Άλμα» στις αποδόσεις των ομολόγων μετά τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας - Στο 2,90% το 10ετές

ΗΠΑ: «Άλμα» στις αποδόσεις των ομολόγων μετά τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας - Στο 2,90% το 10ετές
Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ
(upd) «Άλμα» κατέγραψαν σήμερα (9/3/2018) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ μετά την ισχυρή έκθεση για τις θέσεις εργασίας, διευρύνοντας την άνοδο που σημείωναν νωρίτερα.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα άνω του 1,5 έτους τον Φεβρουάριο του 2018.
Τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας έδειξαν, παράλληλα, μια επιβράδυνση στην αύξηση των μισθών, υποδηλώνοντας μια αργή επιτάχυνση για τον πληθωρισμό, που θα μπορούσε, παρ’ όλα αυτά, να ωθήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) σε έναν πιο επιθετικό ρυθμό σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής.
Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 313.000 τον Φεβρουάριο σε σχέση τον προηγούμενο μήνα, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο του 2016.
Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 4 σεντς ή 0,1%, στα 26,75 δολ., έναντι αύξησης 0,3% του Ιανουαρίου, με την ετήσια αύξηση να διαμορφώνεται στο 2,6% από 2,8% τον προηγούμενο μήνα.
Την ίδια ώρα, το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο χαμηλό 17 ετών του 4,1%.
Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των οικονομολόγων έκαναν λόγο για 200.000 νέες θέσεις εργασίας, μείωση της ανεργίας στο 4,0% και μέση αύξηση των μισθών κατά 0,2%.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ανήλθε κατά 3,9 μονάδες βάσης στο 2,90%, ενώ νωρίτερα είχε «εκτοξευθεί» στο 2,91%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μετά την ομιλία του νέου διοικητή της Fed, Jerome Powell, στο Κογκρέσο, στις 27 Φεβρουαρίου 2017.


Τα επιτόκια του 2ετούς και του 30ετούς ενισχύονται στο 2,27% και στο 3,16% αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκονται οι εμπορικοί δασμοί που υπέγραψε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, καθώς και οι γεωπολιτικές εξελίξεις, με φόντο την επικείμενη συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης