Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 27 νεκροί και 16 τραυματίες σε νέες επιδρομές του στρατού σε Αν. Γκούτα και Ιντλίμπ

tags :
Συρία: Τουλάχιστον 27 νεκροί και 16 τραυματίες σε νέες επιδρομές του στρατού σε Αν. Γκούτα και Ιντλίμπ
Κατά τις τελευταίες 20 ημέρες, περισσότεροι από 925 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιθέσεις του καθεστώτος Assad στην Ανατολική Γκούτα
Τουλάχιστον 27 νεκροί, καθώς και 16 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νέων επιθέσεων που πραγματοποίησε το καθεστώς Assad στις περιοχές της Ανατολικής Γκούτα και του Ιντλίμπ, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της πολιτικής άμυνας της χώρας.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η πολιτική άμυνα, οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέες αεροπορικές επιδρομές στην Ανατολική Γκούτα χθες (11/3), με αποτέλεσμα 17 πολίτες να χάσουν τη ζωή τους, με τον πόλη πλέον να έχει χωριστεί στα δύο, καθώς οι δυνάμεις Assad έχουν ανακαταλάβει τη μισή περιοχή από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.
Κατά τις τελευταίες είκοσι ημέρες, περισσότεροι από 925 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιθέσεις του καθεστώτος Assad στην περιοχή, με τον ΟΗΕ να κατηγορεί την κυβέρνηση για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης χημικών όπλων εναντίον αμάχων.
Παράλληλα, σε ξεχωριστές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ιντλίμπ, τουλάχιστον 10 πολίτες έχασαν τη ζωή τους από τις αεοροπικές επιδρομές που πραγματοποίησε το καθεστώς, ενώ παράλληλα τραυματίστηκαν και 16 άτομα.
Μάλιστα, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν παρά την απόφαση του ΟΗΕ για 30ήμερη κατάπαυση του πυρός στη χώρα, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένοι μήνα.
Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε χθες ο ρωσικός στρατός, μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί από την Ανατολική Γκούτα 52 πολίτες, συμπεριλαμβανομέων 26 παιδιών, στα πλαίσια της βοήθειας που προσφέρουν στους αμάχους τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης