Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini (Λέγκα): Αν χρειαστεί θα αγνοήσουμε το όριο του 3% για το έλλειμμα - Καμία περίπτωση Italexit

Salvini (Λέγκα): Αν χρειαστεί θα αγνοήσουμε το όριο του 3% για το έλλειμμα - Καμία περίπτωση Italexit
Ο Salvini απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας μοναχικής εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ, το οποίο βέβαια χαρακτήρισε «λάθος νόμισμα»
Αν χρειαστεί η Ιταλία είναι έτοιμη να αγνοήσει το όριο του 3% για το δημοσιονομικό έλλειμμα, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά Matteo Salvini κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Στρασβούργο. 
Ο Salvini απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας μοναχικής εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ, το οποίο βέβαια χαρακτήρισε «λάθος νόμισμα».
Σε περίπτωση που υπάρξουν αντιρρήσεις από την πλευρά των Βρυξελλών σχετικά με το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει μια κεντροδεξιά κυβέρνηση στην Ιταλία, ο Salvini τόνισε ότι η Λέγκα επεξεργάζεται ένα σχέδιο Β.
Όσον αφορά τα σενάρια συγκυβέρνησης με το Δημοκρατικό Κόμμα, ο Salvini απάντησε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας σε αυτή τη ζωή με τον Matteo Renzi.
«Θέλουμε να κάνουμε τα αντίθετα από αυτά που εφάρμοσε ο Renzi, άρα δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας», εξήγησε ο γραμματέας της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά.
Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, ο Salvini σημείωσε ότι τα προγράμματα των κομμάτων διαφέρουν πολύ, ενώ πρόσθεσε ότι τις εκλογές κέρδισε η κεντροδεξιά συμμαχία.
Ειδική αναφορά έκανε ο Salvini στο μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι η Λέγκα στοχεύει σε πιο σοβαρή μεταναστευτική πολιτική.
«Ο Macron αντιγράφει με άσχημο τρόπο το πρόγραμμα της Marine Le Pen, όταν δηλώνει ότι δεν υπάρχει μέλλον για τους οικονομικούς μετανάστες.
Με τη Λέγκα στην κυβέρνηση της Ιταλίας θα υπάρξουν λιγότερες αφίξεις μεταναστών και περισσότερες απελάσεις».
Ο γραμματέας της Λέγκας διαβεβαίωσε ότι η αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών θα αποτελέσει προτεραιότητα για τη νέα ιταλική κυβέρνηση.
Όπως τόνισε, στην ατζέντα της Λέγκας περιλαμβάνονται και οι καλές σχέσεις με τη Ρωσία, ενώ χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι η ΕΕ συζητά την ένταξη της Τουρκίας η οποία θεωρεί εχθρό της τη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης