Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στηρίζει τη Μ. Βρετανία ο Λευκός Οίκος για την απέλαση Ρώσων διπλωματών

tags :
Στηρίζει τη Μ. Βρετανία ο Λευκός Οίκος για την απέλαση Ρώσων διπλωματών
Οι ΗΠΑ θεωρούν τη Ρωσία υπεύθυνη για την επίθεση στο Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα Sergei Skripal
Την απόλυτη στήριξη του στην απόφαση της πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, Theresa May να απελάσει 23 Ρώσους διπλωμάτες ως «αντίποινα» στη δολοφονία του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Sergei Skripal στο Λονδίνο εξέφρασε ο Λευκός Οίκος.
«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμφωνεί με την εκτίμηση της Βρετανίας ότι η Ρωσία ευθύνεται για την επίθεση με τη χρήση νευροτοξικού παράγοντα στη βρετανική επικράτεια που είχε στόχο έναν ρώσο πρώην διπλό πράκτορα και υποστηρίζει την απόφαση του Λονδίνου να απελάσει ρώσους διπλωμάτες» αναφέρει ο Λευκός Οίκος.
«Η επίθεση αυτή ταιριάζει με τον τρόπο συμπεριφοράς της Ρωσίας, η οποία αψηφά τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες, υπονομεύει την εθνική κυριαρχία και ασφάλεια χωρών σε όλο τον κόσμο και αποπειράται να ανατρέψει και να καταρρακώσει τους δυτικούς δημοκρατικούς θεσμούς και τις (δημοκρατικές) διαδικασίες» επισημαίνει ο Λευκός Οίκος.
Σημειώνεται ότι η απέλαση των 23 Ρώσων διπλωματών είναι η μεγαλύτερη απέλαση που έχει να συμβεί από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Η Μ. Βρετανία θεωρεί τη Ρωσία υπεύθυνη για την επίθεση και τον θάνατο του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Sergei Skripal και της κόρης του Yulia (παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο) με νευροτοξικό παράγοντα που φέρεται να έχει κατασκευαστεί στα τέλη του Ψυχρού Πολέμου στη Σοβιετική Ένωση.
Η Ρωσία αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης