Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Κερδίζει έδαφος στην ανατολική Γούτα ο συριακός στρατός - Πάνω από 1.200 οι νεκροί άμαχοι

tags :
Συρία: Κερδίζει έδαφος στην ανατολική Γούτα ο συριακός στρατός - Πάνω από 1.200 οι νεκροί άμαχοι
Με την υποστήριξη της Ρωσίας ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει ευρεία επίθεση κατά των ανταρτών από τις 18 Φεβρουαρίου
Κερδίζει έδαφος στην ανατολική Γούτα, η οποία αποτελεί θύλακα των ανταρτών κατά του Assad, ο συριακός στρατός, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Όπως ανέφερε η εν λόγω ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στη Βρετανία, «οι δυνάμεις του καθεστώτος επιτέθηκαν στη Χαμουρίγε» και «κατάφεραν να πάρουν εν μέρει τον έλεγχο» της πόλης αυτής, στο νότιο τμήμα του θύλακα που ελέγχεται από οργανώσεις ανταρτών και τζιχαντιστών, ανατολικά της Δαμασκού.
Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη της Ρωσίας, εξαπέλυσε τη 18η Φεβρουαρίου νέα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον της Ανατολικής Γούτα, προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο του τελευταίου οχυρού των αντικαθεστωτικών ανταρτών κοντά στη Δαμασκό.
Η επίθεση έχει κόψει τον θύλακα σε τρία κομμάτια, το καθένα από τα οποία ελέγχεται από διαφορετικές οργανώσεις ανταρτών.
Την ίδια στιγμή, εκτιμάται ότι πάνω από 1.220 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ανατολική Γούτα από τη 18η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που έχει δώσει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης