Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το 74% των Αμερικανών δηλώνει ότι η χώρα τους κυβερνάται από ένα… «βαθύ κράτος»

tags :
ΗΠΑ: Το 74% των Αμερικανών δηλώνει ότι η χώρα τους κυβερνάται από ένα… «βαθύ κράτος»
Στο πανίσχυρο «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ πιστεύουν τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί
Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Trump δεν φαίνεται να έχουν οι Αμερικανοί, όπως αποδεικνύει δημοσκόπηση του Monmouth University, σύμφωνα με την οποία άνω του 74% των πολιτών των ΗΠΑ θεωρούν ότι η χώρα κυβερνάται από ένα «βαθύ κράτος».
Ο παραπάνω χαρακτηρισμός προσδίδεται σε «έναν όμιλο ανθρώπων οι οποίοι ουσιαστικά χαράσσουν την πολιτική αλλά δεν είναι εκλεγμένοι» και μόλις 21% των Αμερικανών θεωρεί ότι αυτός ο «όμιλος» δεν υπάρχει.
Καθώς αρκετές θεωρίες συνομωσίας τελικά αποδείχθηκαν ορθές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, όπως για παράδειγμα οι αποκαλύψεις του Edwards Snowden που απέδειξαν ότι η NSA είναι πραγματικά ο «μεγάλος αδελφός» ή ανάλογες αποκαλύψεις που έχουν υπάρξει από το Wikileaks, είναι μάλλον φυσιολογικό οι Αμερικανοί να εμφανίζονται εξαιρετικά δύσπιστοι.
Σε επίπεδο κομμάτων των 31% των Ρεπουμπλικάνων θεωρεί ότι υπάρχει «βαθύ κράτος» το ποσοστό αυτό αυξάνει στο 33% στους ανεξάρτητους και υποχωρεί στο 19% για τους Δημοκρατικούς.
«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό εύρημα.
Η ισχύς των κυβερνήσεών μας στηρίζεται στην πίστη των πολιτών ότι προστατεύουν την ελευθερία τους, κάτι το οποίο μάλλον δεν ισχύει.
Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν το ίδιο.
Η άποψη αυτή έχει διαχυθεί σε όλο το πολιτικό φάσμα», τονίζει ο Patrick Murray, επικεφαλής του Monmouth University Polling Institute.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης