Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντός του 2012 το Facebook στο ταμπλό της Wall Street

Εντός του 2012 το Facebook στο ταμπλό της Wall Street
Εντός του 2012 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εισαγωγή της μετοχής του Facebook στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τη διοίκηση της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης να έχει ολοκληρώσει την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).
Στα έγγραφα που κατατέθηκαν δεν προσδιορίζεται η συγκεκριμένη ημερομηνία, ο αριθμός των μετοχών ή το μέγεθος της δημόσιας εγγραφής (IPO). Στην αίτηση, το Facebook αναφέρει ότι επιδιώκει να αντλήσει από το IPO κεφάλαια ύψους 5 δισ. δολ., ωστόσο, αρκετοί αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ανέλθει το συγκεκριμένο ποσό έως και τα 10 δισ. δολάρια.
Πάντως, το Facebook δημοσιοποίησε για πρώτη φορά τα οικονομικά του στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο κύκλος εργασιών έφτασε κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος τα 3,71 δισ. δολ., σηματοδοτώντας άνοδο 88% από το 2010 καθώς και 24πλάσια αύξηση στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας. Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της αίτησης, το Facebook κατέγραψε πέρυσι κέρδη 1 δισ. δολαρίων έναντι 606 εκατ. δολ. του 2010, ενώ ο αριθμός των χρηστών του επιβεβαιώθηκε στα 845 εκατ. Οπως ήταν αναμενόμενο, το Facebook επέλεξε τη Morgan Stanley ως βασικό ανάδοχο του IPO, ενώ η μετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο θα έχει το σύμβολο «FB».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης