Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 15-20 δισ. ευρώ αναμένεται να χρειαστεί η Ουγγαρία από το ΔΝΤ και την ΕΕ

Στα 15-20 δισ. ευρώ αναμένεται να χρειαστεί η Ουγγαρία από το ΔΝΤ και την ΕΕ
Τη σύναψη συμφωνίας για την δημιουργία μιας προληπτικής γραμμής πιστώσεων για να καθησυχαστούν οι χρηματαγορές φαίνεται ότι επιδιώκει η Ουγγαρία, η οποία σύμφωνα με τις διαρροές εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να δανειστεί 15 - 20 δισ. ευρώ για να καλύψει τα τοκοχρεολύσια προηγούμενης συμφωνίας με ΕΕ/ΔΝΤ, τις λήξεις ομολόγων και άλλες δημοσιονομικές ανάγκες.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν πασχίζει να αποκαταστήσει τις σχέσεις της χώρας με την ΕΕ ώστε να εξασφαλίσει πιστώσεις από αυτή και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και να αποφύγει τον κίνδυνο χρεοκοπίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η συμφωνία δεν αναμένεται να κλείσει πριν το Μάρτιο ή Απρίλιο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντείνει τις πιέσεις στον Ορμπάν από την αρχή της χρονιάς μετά την έγκριση από την κυβέρνησή του νόμων για τα μέσα ενημέρωσης, τα δικαστήρια και την κεντρική τράπεζα που σύμφωνα με τις Βρυξέλλες υποσκάπτουν την ανεξαρτησία των θεσμών και παραβιάζουν το κοινοτικό δίκαιο.
Η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν καλέσει την Ουγγαρία να τροποποιήσει το νόμο που θεωρούν ότι αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο --αυτόν για την κεντρική τράπεζα--, κάτι που χαρακτηρίζουν προϋπόθεση για να συνεχιστούν οι συνομιλίες για τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης