Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 59 νεκροί σε νέες επιδρομές του στρατού στην Ανατολική Γκούτα

tags :
Συρία: Τουλάχιστον 59 νεκροί σε νέες επιδρομές του στρατού στην Ανατολική Γκούτα
Κατά τις τελευταίες 5 μέρες τουλάχιστον 150 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ανατολική Γκούτα
Τουλάχιστον 59 νεκροί πολίτες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νέων επιδρομών που πραγματοποίησε χθες Τρίτη (20/3) το καθεστώς Assad στην Ανατολική Γκούτα της Συρίας, όπως ανακοίνωσε η Συριακή Πολιτική Άμυνα.
Συγκεκριμένα, ο συριακός στρατός πραγματοποίησε βομβαρδισμούς τόσο στην περιοχή της Δούμας, όπου έχασαν τη ζωή τους 56 άτομα, όσο και στην πόλη Χαράστα, αφαιρώντας τη ζωή τριών ακόμα πολιτών.
Μάλιστα, οι αξιωματούχοι της Συριακής Πολιτικής Άμυνας εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, καθώς η πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές είναι δύσκολη, λόγω των συνεχόμενων επιθέσεων.
Κατά τις τελευταίες πέντε μέρες τουλάχιστον 150 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιθέσεις στην περιοχή, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να αγγίζει πλέον τα 1.000 άτομα κατά τον τελευταίο μήνα.
Το καθεστώς Assad πραγματοποιεί τόσο χερσαίες όσο και αεροπορικές επιθέσεις στην Ανατολική Γκούτα, παρά την κατάπαυση πυρός που έχουν ανακοινώσει τόσο ο ΟΗΕ όσο και η Ρωσία.
Το τελευταίο διάστημα μάλιστα η πολιορκία στην περιοχή έχει ενταθεί, γεγονός που καθιστά αδύνατη την παροχή τροφίμων και φαρμάκων προς τους αμάχους που παραμένουν εγκλωβισμένοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης