Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο John Bolton νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου – Διαδέχεται τον McMaster

tags :
ΗΠΑ: Ο John Bolton νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου – Διαδέχεται τον McMaster
Αναλαμβάνει τα καθήκοντα του από τις 9 Απριλίου όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο υπερσυντηρητικός John Bolton διαδέχεται τον H. R. McMaster στην θέση του συμβούλου ασφαλείας του Λευκού Οίκου όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω ότι, από την 9η Απριλίου 2018, ο John Bolton θα είναι ο νέος σύμβουλός εθνικής ασφαλείας μου» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο Trump, ο οποίος έκανε πράξη τις πληροφορίες που τον ήθελαν να απομακρύνει τον H. R. McMaster από την κυβέρνηση του.
Ο Trump χαιρέτησε το εξαίρετο έργο του McMaster, υποστηρίζοντας πως θα παραμείνει για πάντα φίλος του.
Η ανακοίνωση αυτή ήρθε περίπου 10 ημέρες μετά την απομάκρυνση από τη θέση του υπουργείου Εξωτερικών του Rex Tillerson, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον πρώην διοικητή της CIA, M. Pompeo.
Σημειώνεται ότι ο Bolton υπήρξε πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ ενώ οι απόψεις του είναι ιδιαίτερα σκληρές έναντι του Ιράν.
Είναι χαρακτηριστικό πως πάντα τασσόταν υπέρ της ανάληψης στρατιωτικής δράσης τόσο εναντίον του Ιράν, όσο κι εναντίον της Βόρειας Κορέας.
Με τις κινήσεις αυτές ο Trump έχει διαμορφώσει μια ομάδα, η οποία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής κινείται πιο κοντά στη δική του γραμμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης