Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 75 νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές στην Αν. Γκούτα, παρά την κατάπαυση πυρός

tags :
Συρία: Τουλάχιστον 75 νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές στην Αν. Γκούτα, παρά την κατάπαυση πυρός
Η Ρωσία αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της με τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές στην Ανατολική Γκούτα
Τουλάχιστον 75 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νέων αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποίησε τις τελευταίες δύο ημέρες ο συριακούς στρατός μαζί με τους συμμάχους του στην περιοχή της Ανατολικής Γκούτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα (23/3) το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε το Παρατηρητήριο, ο συριακός στρατός πραγματοποίησε αεροπορικές επιθέσεις στις πόλεις Αρμπίν και Ζαμάλκα χθες Πέμτη (22/3), οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 38 ατόμων, λίγες ώρες πριν τη συμφωνία για κατάπαυση πυρός μεταξύ των ανταρτών και της Ρωσίας, προκειμένου να εκκενωθεί η περιοχή.
Ωστόσο, ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Rami Abdel Rahman, δήλωσε σήμερα ότι πραγματοποιήθηκαν νέες αεροπορικές επιθέσεις στην πόλη Αρμπίν, οι οποίες προκάλεσαν φωτιά σε καταφύγιο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 37 πολίτες λόγω εγκαυμάτων ή ασφυξίας, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο συγκεκριμένος αριθμός θα αυξηθεί.
Μάλιστα, ο Οργανισμός, ο οποίος εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία, πρόσθεσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ρωσικά μαχητικά, επικαλούμενος τα μοτίβα πτήσης, τα εμπλεκόμενα αεροσκάφη, καθώς και τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν.
Από την πλευρά της, η Ρωσία αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή με το περιστατικό, τονίζοντας ότι δε συμμετέχει άμεσα στις αεροπορικές επιδρομές στην Ανατολική Γκούτα.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, οι επιθέσεις του καθεστώτος Assad στην Ανατολική Γκούτα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 1.600 άτομα, οι οποίοι ήταν ως επί το πλείστον πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης